fredag 15 april 2011

ÄR DU EN SOCKERMISSBRUKARE?

Bitten Jonsson
Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska. Hon har arbetat med beroendesjukdommar och sockermissbruk i många år. Bitten är en föregångare som sockermotståndare och hon var en av de första att mena att socker faktiskt kan leda till missbruk.
På sin hemsida har Bitten en självdiagnostest som du kan göra för att se om du är en sockermissbrukare Nedanstående text är hämtad från hemsidan:Självdiagnostest UNCOPE © *

Testa dig själv genom att svara på dessa s k Screeningfrågor för sockermissbruk och sockerberoende. OBS! Tänk på att "sötsaker" kan ersättas med bröd, mackor, kaffebröd, pasta, flingor och dylikt.
  • Har du, under senaste året, någonsin ätit mer "sötsaker" än du tänkt dig och/eller fortsatt använda "sötsaker" när du inte tänkt dig det?
  • Har du, under senaste året. försummat några av dina vardagliga åtaganden på grund av att du ätit för mycket "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med "sötsaker"?
  • Har någon, under senaste året, t ex familj eller vänner, klagat på hur mycket eller när du äter "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa "sötsaker"?
  • Har du, under senaste året, någonsin använt "sötsaker" för att lindra känslomässigt obehag, såsom nedstämdhet, ilska eller tristess? 
Med fyra eller flera positiva svar finns en stor risk att du utvecklat ett missbruk eller beroende och då är en kartläggning viktig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...