fredag 1 april 2011

BOKTIPS: SÄLJ DIG SJÄLV OCH TA BETALT!

I januari så var jag på en konferens för kvinnliga företagare i nätverket Winnet på underbara Kungsörstorp. Temat för denna konferens var att förtydliga sin affärsidé och att dessutom stå upp för och ta betalt för densamma. En av föreläsarna var härligt entusiastiska Ulla-Lisa Thordén. Hon bjöd på en mycket bra föreläsning där hon förmedlade tips och ideer från hennes långa karriär som både säljare och säljcoach - utan att vara "sälj-käck". Jag gillade föreläsningen mycket. Vi fick dessutom med oss hennes bok "Sälj dig själv och ta betalt".

Det finns en tendens att kvinnliga företagare i mindre utsträckning än manliga vill/vågar sälja sig själva och sina tjänster. Jag hör definitivt till den skara som inte tycker att det är roligt att sälja. Åtminstone när det gäller att "ragga" nya kunder och kontakter. Om det är någon som kontaktar mig för att fråga vad jag har att erbjuda så är jag minsann eld och lågor och har inga som helst problem med att tala om allt som jag har att erbjuda och förklara hur just mina tjänster kan förändra tillvaron för dem.
Nu har jag läst Ulla-Lisas bok och jag känner bara:
-WOW! Jag VILL ut och sälja!
Ulla-Lisa skriver så entusiasmerande och med så mycket kloka tips och idéer att jag faktiskt tänker att det ska blir riktigt kul att sälja "på eget initiativ". Jag ser fram emot att få göra det till och med.

Boken är uppbyggd av korta kapitel med olika inriktning. Jag läste den från pärm till pärm och skattade gott många gånger åt Ulla-Lisas härliga språk och bildliga berättelser. Du kan välja att läsa den från pärm till pärm, eller så kan du välja ut de kapitel som du känner är aktuella för just dig. Det är dessutom en bok som är värd att återkomma till med jämna mellanrum.
Jag rekommenderar boken å det varmaste till alla företagare som vill få en spark i baken eller bara lite ny och härlig inspiration i sitt säljande.

Tipsar gärna här också om Ulla-Lisas härliga hemsida/blogg, fullt med läsvärdheter:

1 kommentar:

  1. spark i baken.... aj!! känner migv träffad:))))

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...