onsdag 23 februari 2011

PERFEKTION


Är du allt eller inget typen?
Den som tycker att om det inte blir på mitt sätt (som är det perfekta ;-)...), då kan det lika gärna vara.
Tror du kanske också att "alla andra" lever de perfekta liven och har full koll på allt?
Jag kan säga att jag trodde nog att betydligt fler levde perfekta, välordnade och ständigt lyckliga/lyckade liv - innan jag började arbeta som coach. Men desto fler människor jag pratar med, desto mer inser jag att vi alla har våra frågetecken, orostankar och bekymmer i livet. Kanske inte ständigt, men det dyker upp lite nu och då.
Att sträva efter det/den perfekta: kroppen, partnern, barnen, hemmet, jobbet etc. är en utopi.
Du kommer ALDRIG att nå dit. Ditt liv kommer istället att bli en kamp fullt av misslyckanden. Och om du mot förmodan skulle nå något av dina mål i livet och anse det vara perfekt, så kommer du troligtvis snart att ställa nya och ännu mer orimliga krav som är omöjliga att uppnå.

Vi måste lära oss att tänka "good enough". Vi måste tänka att det är helt ok att lyckas "nästan" med något  eller att helt enkelt sänka kraven.

 • Fundera på inom vilka områden du skulle må bra av att sänka kraven på dig själv. Skriv ner dessa områden och skriv också förslag på hur du skulle kunna genomföra detta. (Du behöver inte göra det offentligt här, utan skriv ner på ett papper om du vill hålla det för dig själv).

3 kommentarer:

 1. Hej.
  Ja jag kan nog bara hålla med om att man tror att andra har ett perfekt liv.
  Jag kommer från en dysfunktionell familj & går i ett 12-stegsprogram (Acoa). Och insåg att jag inte var ensam om att inte ha ett perfekt liv.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Har läst ikapp här inne nu och du bjuder på så många tankar!! Det där med vetemjöl ska jag ta till mig... Tack!!

  Kram:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...