tisdag 22 februari 2011

BALANSEN MELLAN LÄNGTAN OCH ACCEPTANS

Många går omkring och önskar att tillvaron såg annorlunda ut. Kanske önskar man sig smalare lår, högre lön, en ny karl, högre ämnesomsättning, rika släktingar eller ett nytt jobberbjudande. Det vi många gånger glömmer är att se på vår tillvaro som den är , i verkligheten. Utan att skönmåla, döma eller drömma. Hur ser den ut egentligen? Hur ser våra förutsättningar ut?

Visst är det bra att ha drömmar och önskningar inför framtiden, det ligger i vår natur. Människan skulle inte ha kommit så långt som hon har i sin utveckling om det inte vore för hennes ständiga önskan om att utvecklas och förbättra tillvaron för sig själv. Men ibland måste vi titta på balansen i livet. Ta det vi har, våra förutsättningar och lägga dem i ena vågskålen och i den andra vågskålen lägga det vi längtar efter. Blir det balans mellan förutsättningar och önskemål?

I bland krävs det helt enkelt att vi accepterar världen vi lever i och situationen vi befinner oss i. Vi måste landa i det. För om vi hela tiden önskar oss något omöjligt, så kommer vi aldrig att bli lyckliga och nöjda.
Det handlar helt enkelt om att göra det bästa av en "given hand". Att, som jag brukar säga, utnyttja ditt handlingsutrymme och dina möjligheter i den utsträckning som det går.

Genom att lära sig att acceptera sådant som du inte själv kan påverka, exempelvis vädret, så blir det också så mycket lättare att lägga fokus på det som du kan förändra och göra något bra av. Genom att lära sig att acceptera dem man inte kan påverka blir det också så mycket lättare att glädjas åt allt annat - som du faktiskt kan påverka, om du vill.

1 kommentar:

  1. Ibland måste man gilla läget.
    Fokusera på det som är bra.
    Och lägga alla energitjuvar åt sidan.;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...