torsdag 6 januari 2011

BÄSTA SÄTTET ATT NÅ DINA MÅL - TIPS # 1

Januari måste vara den månad då flest människor sätter upp nya mål i livet. Naturligtvis är det det "traditionella" nyårslöftet som spökar. Det är absolut inget fel i sig att avlägga ett nyårslöfte. Problemet är om det görs på slentrian och med en tanke redan från början att:
- Vi får väl se hur länge jag orkar hålla detta. Det brukar ju inte gå så bra.


Men om du verkligen har bestämt dig för att NU ska du ta tag i det du inte känner dig nöjd med i ditt liv. Nu ska du förändra och göra det bästa du kan av din situation. Du vill inte längre vara ett offer och du tänker utnyttja ditt handlingsutrymme. Då har jag några tips till dig. Jag tänker börja med att presentera det allra enklaste och bästa idag.

TIPS # 1
Självklart har du redan bestämt dig för vad det är du vill uppnå. Bra är att skriva ner ditt slutmål och att dela upp det i etapper så att du kan känna att du når delmål på vägen.
Vi har fått lära oss att det är bra att "fira sina framgångar", och det stämmer. Du ska se till att fira och belöna dig när du har varit duktig. Men det vi brukar göra är att fira när vi har nått ett specifikt resultat. Om jag t.ex vill gå ner 10 kg i vikt så kanske jag bestämmer mig för att fira när jag har gått ner 3 kilo. Risken är då att jag inte lyckas så som jag har tänkt mig. När jag känner mig misslyckad är det mycket lätt att jag ger upp och det blir inget av mitt förändringsarbete - igen.

Det vi behöver göra är att lära in nya, goda vanor. De vanor vi behöver för att kunna fortsätta med vårt goda förändringsarbete. Om målet exempelvis är att gå ner i vikt så kan du istället bestämma dig för vilka nya vanor som behövs för att du ska nå ditt mål. Du kanske bestämmer dig för att en av vanorna är att gå en promenad varje dag. Då ska du belöna dig själv när du till exempel har varit ute på promenad 10 gånger. Då hamnar fokus på din prestation och inte på resultatet. Det är mycket lättare att lyckas på det sättet.

4 kommentarer:

 1. Kloka ord. Som vanligt.:)
  Jag ska äntligen gå ner i vikt har jag bestämt!
  Och det kommer inte ske över en natt... börjar med att dra ner på sockerintaget...lite avvänjning. Så småningom, när jag blivit het frisk, ska jag börja träna igen. Och så ska jag lära mig att träna regelbundet.

  SvaraRadera
 2. Jättebra tips, Ulrika!

  Ps: Titta vem som är veckans bloggis hos mig! -;Ds.

  Rätt gissat! Det är du!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...