tisdag 4 januari 2011

ANSVAR = MÖJLIGHETER

När du fullt ut känner att det är DU som har ansvar för ditt liv - inte staten, sambon,  regeringen, jobbet, mamma eller någon/några andra, det är först då som du kan börja LEVA ditt liv.
Det är lätt och tacksamt att gömma sig bakom ansvarslöshet.
Det mesta kan skyllas på någon annan och du behöver inte stå till svars för några följder.
Men kan man kalla det för att leva sitt liv? Lever du inte någon annans liv om du inte känner efter och talar om hur du vill ha det? Kan du känna dig nöjd med det?

Att leva sitt liv som ett offer utan ansvar är en lätt roll att hamna i. Som jag har skrivit tidigare, så är vi alla offer då och då på grund av olika omständigheter i livet. Men det är farligt och förödande att fastna i offerrollen. För där får du inte mycket gjort. Möjligtvis får du sympatier från omgivningen, men sympatier förändrar inte din situation.

Du måste fråga dig själv vad du vill? Vad du mår bra av och vad du faktiskt kan göra här och nu för att din situation ska kunna förändras.
Att vara ANSVARSFULL är att LEVA.

2 kommentarer:

  1. Hej Ulrika! Så riktigt och så viktigt det du skriver! Om du istället för att fastna i ältande och offerroll går mot ett mål lösgör du massor av energi som annars fastnar! Fokusera på detta och du får inte så mycket utrymme att som du skriver "skylla på andra". Det jag skriver är inte lika lätt i praktiken som i teorin - men ju mer du tränar ju lättare går det. Gott Nytt År Ulrika och lycka till med dina mål! Hälsningar KW

    SvaraRadera
  2. KW - det slukar MASSOR med energi att älta och tycka synd om sig själv. Mer än vad man själv förstår. Det blir tydligt först när man tar steget ut ur offerrollen. Lätt är det inte, men som jag ser det finns det inte några bättre alternativ ;-). En önskan om ett underbart 2011 till dig med,

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...