tisdag 28 december 2010

ROBIN SHARMA - EN AV MINA INSPIRATIONSKÄLLOR

Robin Sharma, ledarskapsexpert, författare och föreläsare är en av mina stora inspirationskällor.
Att ha inspirationskällor och förebilder i livet är viktigt. De ger dig nya tankar och idéer och förhoppningsvis får du dina egna tankar bekräftade. För min del vill jag känna att jag själv är på samma linje tankemässigt som i det här fallet Robin Sharma, men att han också kan förse mig med nya tankar, idéer och insikter. Ibland behöver jag också bli påmind om sådant som jag redan vet.

Robin Sharma reser världen över och håller fullsatta föreläsningar. Tyvärr har jag inte ännu haft möjligheten att lyssna på honom live, men jag hoppas att kunna göra det i framtiden. Han lär vara en fantastisk föreläsare.

Sharma har skrivit böckerna:

Alla böckerna rekommenderas varmt. Likaså rekommenderar jag Sharmas hemsida/blogg där han bjuder på många kloka tips och idéer. Till exempel kan du läsa hans "60 tips för ett fantastiskt liv". En härligt kreativ  lista där du kan hitta mycket inspiration. Som du ser är det inte alltid så stora och komplicerade saker som det handlar om. Några exempel från listan:

1. Motionera dagligen
7. Gör scheman för dina veckor
13. Ta hjälp av en coach
15. Ät mindre mat
17. Var någons hjälte
24. Gå i skogen
33. Läs dagligen
45. Ge inte upp
55. Ta reda på dina top-5 prioriteringar (som i Passionscoachningen, min notering)
58. Prata mindre. Lyssna mer.

Vad har du för inspirationskällor i ditt liv? 

Det kan vara personer du har i din närhet och som du känner. Eller så kan det vara någon vars böcker du läst eller som på annat sätt inspirerar dig.
Om du inte i nuläget har någon eller några personer som du ser som dina inspirationskällor, så tycker jag att du ska ta och leta efter minst ett par stycken som du framöver kan söka inspiration hos, hitta kraft från och lära dig att leva ditt liv så bra du kan. Det finns massor av inspirerande människor runt om i vår värld och tack vare dagens teknik har du dem bara ett "musklick" från ditt liv.

Låt dig berikas av andras klokskaper! 


3 kommentarer:

 1. Åh vad glad jag blir när jag ser att du oxå har Robin Sharma som inspirationskälla... När jag höll på med Herbalife så snubblade jag in i en värld full av liknande källor. Robin var den som fastnade, men hittade även en del andra som jag inspireras av. Prenumererar på hans nyhetsbrev... faktiskt en av alla som fastnat OCH jag har nog läst alla hans böcker. Kan inte riktigt komma på fler just nu, men det finns många människor som fångat mitt intresse så jag får väl återkomma:)
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Galtholmen - han är bara alldeles fantastisk. Många, många klokskaper, stor karisma och fantastisk på att sprida och dela med sig. Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Jag har nu läst två av Robins böcker och även tagit del av hans hemsida. Han är en stor inspirationskälla för mig. Jag är även mycket intresserad av visdomslitteraturen han skriver mycket om. Skall "forska" lite mer om det. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...