måndag 8 november 2010

VI RÖR OSS ETT MARATON MINDRE PER VECKA IDAG

 Häsloekonom Stefan Lundström berättar i senaste numret av "Chefstidningen" att vi idag bara blir sämre och sämre på att röra på oss i vardagen. Allt för få går numer till dagis, skola eller till affären som vi gjorde tidigare.
Lundström menar att vi idag rör oss ett helt maratonlopp mindre i veckan än vad vi gjorde på 70-talet. Det innebär att vi rör oss hela sex kilometer mindre per dag. Jisses, sex kilometer mindre!!!
För nog är det så att de allra flesta av oss har fullt sjå att få ihop vår vardag med hämtningar, lämningar, matinköp och alla andra måsten. Det blir helt enkelt lättast att ta bilen och göra allt i ett "svep" så att säga. Men vilka konsekvenser det får för oss? Vi mår inte bra av att vi får för lite motion. Kanske stressar vi oss ännu mer med att försöka hinna med ett par turer till gymmet eller i joggingspåret för att kompensera.
Jag funderar på vad som egentligen är skillnaden på hur vi lever nu och hur vi levde på 70-talet.
Hade vi mer tid då?
Vad är det som har gjort att vi har mindre tid och är mer stressade idag?
Med alla hjälpmedel, tekniska lösningar, infrastruktur, Internet och allt annat vi har till vår "hjälp" borde vi inte istället sitta nöjt och rulla tummarna lite då och då och fråga oss själva vad vi ska göra med allt id vi har över?

Bra tips på att öka sin vardagsmotion är annars:

  1. Kliv på busshållplatsen en hållplats längre bort och kliv av en innan du är framme.
  2. Parkera bilen på en parkeringsplats en bit bort från arbetsplatsen.
  3. Gå till dina kollegor på jobbet och fråga dem om saker istället för att skicka mejl.
  4. Ha bara ett vattenglas, inte en karaff på ditt skrivbord så att du måste gå och fylla på det flera gånger under dagen.
  5. Ta trapporna.
  6. Bär inte mycket på en gång, utan gå flera gånger i stället.
  7. Bär stegräknare och tävla mot dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...