söndag 14 november 2010

LEVAGALAN INSPIRERANDE TILL 1000!

Sanna Ehdin
Olof Röhlander


Mia Törnblom


Tina Thörner

I går gick LevaGalan av Stapeln på Clarion hotel i Stockholm. Arrangör var tidningen Leva som dels bjöd på fyra fantastiska föreläsare på dagen, dels på galamiddag och prisutdelning till människor som gör skillnad.
De fyra föreläsarna var FANTASTISKA. Jag har inte lyssnat på någon av dem tidigare, så det var hög tid nu. Inte minst med tanke på att det var en av mina stora inspirationskällor, Sanna Ehdins sista föreläsning.

Sanna Ehdin pratade (såklart) om vikten av att finna och utnyttja livsenergin. Allt är energi och vi är och behöver energi. För att få energi måste vi "sätta igång" energi. Vi måste göra sådant som vi mår bra av och skapa energi genom rörelse (promenader, yoga eller vilken typ av motion som helst som du tycker om). Mer finns att läsa i Sannas nya bok "Finn din energikod".

Olof Röhlander var ett nytt namn för mig. Jag har sett honom i tidningen Leva där han är mental tränare och ger råd åt läsarna, men inte lyssnat eller läst några längre texter av honom. Han var en positiv överraskning. Utsedd till årets talare 2009, vilket jag kan förstå.  Han bjöd på en fantastiskt inspirerande, klok, roligt och intressant föreläsning på temat "Det blir alltid som man har tänkt sig". Samma namn har också hans bok som jag genast ska ta och beställa. Andemeningen är att det vi förväntar oss, det är också det som sker i våra liv. Vad har du för inställning på morgonen när du vaknar? Alla har vi varit med om att vakna på "fel sida" och då får vi helt plötsligt "oflyt" hela dagen. Om vi istället vaknar med ett: yes, en ny härlig dag med nya möjligheter. Då ökar förutsättningarna markant för att vi ska få en dag med "flyt". Olofs bok ska jag definitivt beställa och läsa.

Mia Törnblom fick jag då äntligen möjlighet att lyssna på. Och det var sannerligen på tiden. Vilken härligt inspirerande och livsglad kvinna. Bjuder på sig själv och sina klokskaper med  hög igenkänningsfaktor. Underhållande som få och med ett kroppsspråk som smittar av glädje. Och visst är det så att vi måste lära oss att träna konstant på att tycka om oss själva. Mia sa precis som jag brukar göra när jag föreläser om självkänsla:
- Inte tror du att det räcker med att gå till gymmet och träna två gånger och sedan tror du att du är färdigtränad för resten av livet? Nej, du vet så klart att du måste fortsätta att träna för att behålla resultatet och även öka på det. Likadant är det med själen. Vi måste träna och träna på goda tankar om oss själva för att det ska ha en långsiktig effekt.

Fartfyllda Tina Thörner har en idrottskarriär som jag tror att få verkligen har förstått vidden av. Hon är fortfarande med i rallyvärldens hetluft och är en av få kartläsare som får välja sin förare. Tina berättade om hur hon vann respekt som kvinna i rallyvärden genom att i ett nödrop mitt i öknen efterlysa tamponger.  Man ville nämligen inte tillåta att hon fick ha med sig sin handväska i bilen (den vägde för mycket) och menade att de kunde förse henne med allt de hon skulle kunna tänkas behöva. Tamponger i öknen mitt i natten hade de inte tänkt på, så handväskan fick följa med i bilen sedan.

Jag och Carina Walther

Mingel innan middagen

Helekologisk förrätt

Galamiddagen och prisutdelningen var fantastisk. Daniel Lindström och Josefin Glennmark stod för underhållningen. Fina människor, intressanta diskussioner och god mat. Vad mer kan man begära?
Människor som gör skillnad och som premierades för detta var:

Ser redan fram mot nästa års LevaGala.

3 kommentarer:

 1. Vad tjusiga ni var! Kul var det väl? Nästa år hänger jag med!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin klänning du har! Vart får man tag på en sån? :)

  SvaraRadera
 3. Kärvegård Konsult - Tack :-)! Självklart hänger du på nästa år.

  Helena - Tack :-). Den är "vintage", köpt på Myrorna för 15 år sedan för 25:-). Jag älskar den klänning och plockar fram den med jämna mellanrum.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...