måndag 22 november 2010

JAG HAR LYSSNAT PÅ: BRIDA av Paulo CoelhoNu har jag lyssnat färdigt på Coelhos "Brida". Tyvärr måste jag säga att det hittills är den av Coelhos böcker som tilltalar mig minst. Då tycker jag ändå inte att den är dålig. Paulo Coehlho är en författare av mycket hög klass, så därför har åtminstone jag höga förväntningar på hans böcker. Den här boken levde inte riktigt upp till dessa förväntningar tyvärr.
Boken handlar om drygt 20-åriga Brida som går i lära för att bli häxa. Historien utspelar sig i ett nutida Irland då Brida söker upp sin Mästare som ska lära henne det hon behöver.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag inte tycker lika mycket om denna bok som Coelhos andra. En av faktorerna kan vara att uppläsaren denna gång inte var Stefan Sauk som läst Coelhos tidigare ljudböcker. Jag kände mig lite besviken på det. Men jag fängslas inte heller av berättelsen på samma sätt som tidigare. Visserligen är Coelho en mästare på att teckna personporträtt - inte minst kvinnliga sådana, men jag känner aldrig att jag lär känna Brida riktigt ordentligt.

Nu tar jag mig istället an och lyssnar på Robin Sharmas "Vem gråter vid din grav".

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig om Brida och de böcker som kommer efter är än sämre. Den senaste "Segraren står ensam" hade inte en endaste rad magi som hans böcker är kända för.
    Jag vet inte vad som hänt men tyvärr..... inte värt tiden längre känns det som.

    SvaraRadera
  2. Fokus mot framtiden - så synd... Jag tror att jag har någon kvar av hans tidigare böcker. Får ta den istället då.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...