fredag 12 november 2010

BOKTIPS - PIPPI POWER:7 VÄGAR TILL KVINNLIG KRAFT AV GITTE JÖRGENSEN


Åh, vilken underbart härlig och inspirerande bok detta var!
Ni kanske redan har förstått att jag är förtjust i den ;-).
"Pippi Power: 7 vägar till kvinnlig kraft" är skriven av danska Gitte Jörgensen. Det är en bok lite utöver det vanliga. Dels till utseende då bilder och layout är härligt "Pippi-inspirerat" på sitt eget lilla sätt. Och inte minst till sitt innehåll som bjuder till eftertanke, insikt och framför allt möjligheten att se på sitt liv och sina möjligheter på ett lite annorlunda och kravlöst sätt. Gitte Jörgensen vill så klart att vi ska anamma lite mer "Pippi-tänk" i vår vardag. Vad innebär då det? Jo, att vi ska tänka lite mer på vad vi själva mår bra och blir glada av. För när vi får in mer av det i våra liv, så blir vi "bättre" på så många plan. Jag gillar tanken på att ha Pippi som "rolemodel". För Pippi är inte så präktig och korrekt utan mer glädjefull. Hon är också  duktig på att se saker ur sitt eget perspektiv, men utan att för den skull vara egoistisk och köra över andra - tvärtom.
Pippi kan konsten att både vara aktiv och hitta på saker, men också att bara ligga på rygg med fötterna på huvudkudden och bara vara.

Boken är full av konkreta tips som faktiskt är ganska enkla att få in i vardagens rutiner.
Så det här är definitivt en bok för dig som vill:

  • Höga din energi och glädjenivå i livet.
  • Vill ägna dig mer åt sådant som gör dig väl och mindre åt sådant som dränerar dig på energi.
  • Vill finna och utveckla din kvinnliga kraft.
  • Finna din styrka.
  • Vill göra världen till en bättre plats att leva på , både för dig själv och andra.
En perfekt bok att önska sig i julklapp, ge bort i julklapp/present eller varför inte att göra som Pippi själv skulle ha gjort, köpa en till både sig själv och till sina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...