tisdag 28 september 2010

I VÄNTAN PÅ VADÅ?

Det är lätt att sätta livet på "sparlåga" därför att du väntar in något som ska hända/inträffa innan du kan göra det du verkligen vill och längtar efter.
Kanske är det så att du jämför dig med andra personer som verkar mycket lyckligare, mer kompetenta, har mer pengar eller bättre förutsättningar på annat sätt. Problemet är att du alltid kommer att hitta någon som har det bättre inom olika områden, om det är det du vill. Men det löser inte något. Att jämföra sig med andra, avundas deras förutsättningar och tänka att du själv aldrig minsann kommer att uppnå detsamma - det är att sätta krokben för dig själv. Det kommer aldrig någonsin att innebära att DU får det bättre.

Tänker du att bara du får ett nytt jobb så kommer allt all lösa sig?
Eller att bara du går ner de där sista fem kilona så kommer du att bli lycklig?
Men varför vänta?
Vad är det som säger att du inte redan här och nu kan ta göra saker du längtar efter eller som får dig att må bra?

Om du istället för att skjuta livet på framtiden börjar LEVA det HÄR OCH NU, så kommer massor av bitar att falla på plats av bara farten.
Vad är det du riskerar med att göra något bra för dig själv redan nu?
Vad händer om du bestämmer dig för att leva på ett sätt som du mår bra av och gör det du behöver idag?
Det du riskerar är att du känner att du börjar LEVA DITT LIV NU - och inte imorgon, som kanske inte ens blir av...
En risk värd att ta - eller hur?!

En affirmation till dig:

" Jag har allt jag behöver för att må bra här och nu".

3 kommentarer:

 1. Å tack! Det där behövde jag just nu. Är i startgroparna för att starta ett företag vid sidan om mitt ordinarie jobb. Healing, massage och samtal. Men jag måste ha en lokal först. Då kommer allt lösa sig! Men varför undrar jag nu. De klienter som verkligen behöver mig kommer säkert komma ändå, hem till mig även om jag bor lååångt utanför stan.Varför vänta på att allt ska vara perfekt först. Det är väl bara att dra igång!
  TACK!

  SvaraRadera
 2. Precis så tänker jag - att jag måste tillåta mig själv att lyckas. Jämförjag mi med andra händer aldrig det, eller i alla fall, mer sällan.

  Sen är det jäkligt trist om man ska gå och jämföra sig med andra, att aldrig känna sig fin, snygg etc.

  Brukar säga att man är alltid närmast sin egen armhåla .. dvs att folk har så fullt sjå att själva hålla koll på sig själva på ex. stranden (hur de ser ut etc) att ingen lägger märke till om du t.ex inte rakat benen!

  Haha!

  Tack för dina ord!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...