onsdag 11 augusti 2010

JAG HAR LYSSNAT PÅ "LILLA STJÄRNA"

Hos Storytel har jag lyssnat på John Ajvide Lindqvists uppläsning av hans egna bok "Lilla Stjärna". För en gångs skull är jag rätt mållös - och det hör inte till vanligheten.
Vad ska jag skriva? Boken var vidrig och hemsk och ändå så otroligt välskriven och fascinerande. Den handlar om två minst sagt psykiskt instabila flickor och deras uppväxt. De växer upp var och en för sig, men tack vara Internets trådar flätas deras liv samman.
Det är en bok om att vara och tänka annorlunda  - som beskrivs på ett fantastiskt sätt. Man känner för och med dess flickor. Med det är också en bok full av våld och sprutande kroppsvätskor.
Då jag lyssnat på denna bok när jag har varit ute och motionerat har säkerligen flera personer som mött mig och sett mitt ansikte förvridet av äckel undrat vad jag hållt på med.
Rekommenderar jag boken?
Jag vet inte!
Den är fantastisk och vidrig.
Har du läst/lyssnat? Vad tyckte du?

Nej, nu måste jag lyssna på något mer lättsamt och väljer Babben Larssons "Jag vägrar dö nyfiken". Nu kommer ni förhoppningsvis att möta mig motionerandes med ett leende eller möjligt vis asgarv i ansiktet;-).

4 kommentarer:

 1. Jag lyssnar på Babbens bok i bilen nu. Det går långsamt, eftersom jag bara kör korta sträckor för tillfället, men jag kan inte lyssna på ljudböcker på något annat sätt just nu. Hur som helst så är boken jättebra - rolig självklart, men också tankvärd. Ett plus förstås för att den är uppläst av Babben själv.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst ett par av hans böcker och de är speciella. Hemska och bra.

  Tycker om hans sätt att skriva...

  Just denna du berättar om här, har jag inte hört/läst.

  Ha det gott Ulrika!

  SvaraRadera
 3. Oj, jag har den där boken i min ägo, men har inte hunnit läsa den ännu. Har läst andra böcker av författaren och jag kan tänka mig att denna går i liknande stil.
  Hoppas du får en underbar dag!
  kram

  SvaraRadera
 4. Carola - den är jättehärlig:-)!

  S o F - speciella är en bra beskrivning. Han har verkligen ett fantastiskt språk.Allt gott

  Ingela - spännande att höra vad du tycker sen. Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...