onsdag 18 augusti 2010

GODA RELATIONER

Här kommer ett exempel från en text/uppgift som finns med i bokcirkeln "Rik På Riktigt" som är inne på sin åttonde vecka nu:

Att goda relationer få oss att må bra och trivas i tillvaron är det säkert ingen som tvivlar på.
Vi har många olika typer av relationer i livet. En del av dem är viktigare för oss än andra. Vilka och på vilket sätt dessa relationer är viktiga för just dig är det bara du själv som kan avgöra.
Något som tyvärr ofta är typiskt för våra relationer är att vi tenderar att ta de som är närmast oss, och kanske också viktigast, för givet. Jag tänker på relationer till familjemedlemmar, nära släkt och goda vänner till exempel. Faran med att ta en relation för givet - vilken som helst, är att vi då inte lägger ner så mycket energi på att vårda den. Personen i fråga förväntas finnas där för vår skull ändå.

Ibland kan det vara bra att fundera över dina relationer. Vilka personer känns viktigast för dig i ditt liv just nu? Vilka personer är det som du vill ska bry sig om dig lite extra mycket liksom du gärna bryr dig lite extra om dem?

Ta ett papper och en penna och skriv ner namnen på dina 7 viktigaste relationer i livet just nu.

Först när du har gjort det scrollar du ner på sidan och läser min fråga under bilden.


Lova att inte tjuvkika! 


Skriv först! 
Fick du med den utan tvekan viktigaste relationen i ditt liv, både idag och i framtiden?

Står ditt EGET NAMN med på listan?
Om inte vill jag att du tänker en liten stund till. Bör det inte stå med?
Självklart ska det göra det!
Ditt namn ska stå ÖVERST på listan som den viktigaste relationen i ditt liv.

7 kommentarer:

 1. Det här är viktigt och bra att du skriver om. Givetvis hade jag inte med mig på min lista, men förstår ju att det är ju där det börjar - för att sen ha goda relationer till andra. Hoppas det är ok att jag länkar till din blogg via min favoritblogglista på min blogg.

  SvaraRadera
 2. Jag har gjort den här övningen förut och ändå så glömde jag mitt eget namn. Otroligt vad jag behöver påminnelse om detta, hela tiden.
  Tack för att du påminner!

  SvaraRadera
 3. Anna - det är bara roligt om du länkar, så självklart får du det. PRecis som du säger börjar allt hos en själv - livskamraten.

  GM - du är inte ensam om att glömma det;-).

  SvaraRadera
 4. hahaha vad jag skrattade gott för mitt eget namn var det jag skrev högst upp. Sedär det finns hopp för min kropp ;)

  SvaraRadera
 5. Mitt namn fanns inte med på listan... och jag blev jätte snopen när jag läste vidare... Hmmm, ska nog fundera på det här =)

  SvaraRadera
 6. Hoppsan, jag missade mig... Jag tycker att jag är så duktigt och ofta försöker tänka på att jag själv ska må bra - jag vet ju att det är så viktigt. Jag uppmanar ofta andra att tänka så också. Men det är nog faktiskt sant att jag inte placerar bland de sju främsta på min lista...

  Verkligen skönt med liten väckarklocka där. Jag ska helt klart jobba på det.

  Tack för din superhärliga blogg!

  //Helene

  SvaraRadera
 7. Ingela - HÄRLIGT :-D!!!

  Nettan - gör så ;-)... Men jag vet att många kan vara mycket goda vänner med sig själva utan att tänka på att skriva upp sig på den här typen av lista.

  Helene - tack själv för dina fina ord! Ibland kan det räcka med en liten tankeställare för att tänka på ett nytt och bättre sätt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...