torsdag 19 augusti 2010

LIVET

Att ha tankar kring sin situation, att drömma, planera och jobba mot ett mål kan vara både bra och viktigt. Många vänder sig till mig eller någon annan coach för att få hjälp med att nå sina mål. Det kan handla om att få förståelse för sitt eget agerande, komma över mentala hinder, hitta nya vägar, metoder eller redskap för att komma dit man vill. Och allt det kan man få hjälp med.

Men, det är något som du inte får glömma bort.
Det är så lätt att formulera och planera för din framtid (eller nutid) att du lätt glömmer bort något viktigt.
LIVET.
Livet är det som finns runtomkring oss. Som ständigt pågår i oss, runt oss och de personer som finns i vår närhet. Livet kan inte styras och planeras in i minsta detalj. Livet har en egen kraft som vi inte kan kontrollera. Det är lätt att glömma bort det då man sätter upp sina mål.

Det är livet som "händer" då du har planerat att bli en flitig joggare och redan under vecka två i din jogginkarriär drabbas av en knäskada som gör att du inte kan springa på en månad.
Det är livet som visar sig då du äntligen börjar hitta dit själv och din yrkesroll på din arbetsplats och då får ett erbjudande om ett annat jobb som du inte kan/vill tacka nej till.
Det är livet som gör att du inte kan planera in i minsta detalj och tro att allting kommer att flyta på såsom du har tänkt dig utan minsta motstånd eller problem.
Livet kan ge oss prövningar men också belöningar och lösningar.

Genom att inse att du inte kan kontrollera allt och att dessutom känna dig tillfreds med det, har du kommit långt på väg. Du kan visst ha planer, önskemål och strategier, men du måste också lämna utrymme för livet. Se det inte som ett misslyckande, utan möt varje "motgång" med acceptans och en vilja att göra det bästa av situationen. Visa också din tacksamhet då livet har egna och positiva planer för dig som du inte själv har iscensatt.

LEV VÄL!

1 kommentar:

  1. Precis där är jag just nu. Att acceptera livet som det är just nu. Jag väljer hur jag tänker och agerar i vissa situationer och i och med att jag accepterat läget så har ett lugn sänkt sig över min själ.
    Livet kom emellan och så måste det få vara. Det gäller bara att -go with the flow.
    kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...