fredag 30 juli 2010

SÅ VI ÄR KONSTRUERADE...


Jag tycker att det är så fantastiskt att både våra kroppar och våra hjärnor är så kloka. Ibland har vi så bråttom att leva livet att vi inte tar oss tid att lyssna på dem. Men de pratar med oss, hela tiden.
I början av våren, ungeför så där i mars börjar jag känna ett otroligt sug efter fräscha sallader. Sallader med gröna blad och andra färgglada grönsaker. Lite längre fram mot vårkanten känns vinterfrukosten med gröt lite för "tung" och istället föredrar jag lättare smoothies. Jag längtar efter solljus och fräschar gärna upp frisyren med några "solblekta" slingor. Jag blir helt enkelt redo för vår och sommar både fysiskt och mentalt.

Nu, så här mitt i sommaren, börjar jag istället längta efter kokta grönsaker och andra rotfrukter. Frukostarna med smoothies blandas oftare med gröttallrik. En regntung dag känns till och med lite uppfriskande med sin klara luft och för att inte tala om den höstlika doften. Kanske en liten mörkare nyans på håret? Och det känns inte alldeles avlägset med snygga stövlar och tjocka tröjor. Det känns till och med riktigt bra. Snart är det dags och då är jag redo.

4 kommentarer:

 1. Johanna Hedberg30 juli 2010 20:30

  Jag är också redo! Stövlar, jag vill använda stövlar!!! :-)

  SvaraRadera
 2. Vi är helt enkelt fantastiska...på att se och uppleva årstidens förändringar i kropp och själ. Det handlar om att vara på plats i livet. Kram

  SvaraRadera
 3. Johanna - yes!!!

  Marie - det är betydligt skönare att leva med årstidernas förändringar än mot. Kram

  SvaraRadera
 4. Vill ha mera SOL o värme, har ej nog mycket använt sandaler, schorts, kjolar och linnen.
  MEN, någon ruggig dag har det varit skönt dra på sig en skön tröja...så brukar längtan till hösten komma till mig. Men inte ÄNNU!
  I matväg är det fortf gott med kalla sallade, potatis m rotfrukter i ugn med grillat som är favorit.
  Snart tids nog är hösten välkommen med dess vackra färger och klara luft.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...