torsdag 29 juli 2010

OCH NU TAR JAG MIG ÄNTLIGEN AN....

... Eckhart Tolle. Det känns som om jag "borde" ha läst Tolle för länge sedan. Hans böcker har också stått med på min "to-read-list" ett bra tag nu - men det finns det många böcker som gör ;-). Nu är det hur som helst dags att ta tag i Tolle och jag börjar med den bok som jag förstår är hans första "Lev livet fullt ut". Kanske är det hans andra bok "En ny jord" som har fått mest uppmärksamhet, men jag tänkte att jag ville läsa dem i "rätt" ordning.
Jag är nyfiken på att läsa mer om Tolles syn på egot. Jag har fått för mig att vi har lite olika syn på det. Tolle menar att vi ska förminska våra egon för att kunna leva fullt ut, medan jag menar att vi många gånger mår bra av att vara mer EGOlogiska (tänka mer på oss själva för att kunna bli så bra medmänniskor som möjligt). Kanske är det helt enkelt så att vi lägger in olika innebörd i begreppet "ego". Den som läser får lära...

7 kommentarer:

 1. Det gör du rätt i :) Mycket bra val av bok, :) <3

  SvaraRadera
 2. Grattis till dig som har dessa böcker kvar att läsa! :)

  Ja du vet ju att jag är helt såld på det här med medveten närvaro och särskilt i samklang med "En ny jord".

  Att vi inte är våra tankar och "rösten i huvudet" har varit en sådan stor AHA-upplevelse och befrielse för mig.
  För det innebär att jag inte behöver styras av det och inte reagera på det. Stor frid upplever jag p.g.a. det.

  Vi är istället det Medvetande som blir varse om att det ÄR en "röst i huvudet".

  Boken landade hos mig vid helt rätt tillfälle i livet, och jag tänker på talessättet: "När eleven är redo, visar sig läraren".

  Hoppas att detta kan ge även dig något Ulrika!

  SvaraRadera
 3. Han bok en ny jord har jag försökt att läsa men inte lyckats. den finns här hemma men jag ger alltid upp efter ett par sidor. Jag kommer helt enkelt inte in i den utan tycker bara att den känns svår och tråkigt.

  SvaraRadera
 4. Finns på min to-read-lista också. Har inte kommit till den ännu men nu blev jag ju påmind! :)

  SvaraRadera
 5. Håller med alla:
  - spännande tankar
  - tråkig bok
  - har inte orkat igenom hela
  - ligger på min to-read
  - brottstycken inspirerar stort :)

  God läsning Ulrika!

  SvaraRadera
 6. Buddaman - roligt att höra!

  S o F - jag vet ju att du är en big fan;-). Jag ser fram emot läsningen.

  Ensamma mamman - det tycker jag att du definitivt inte behöver känna något dåligt samvete för. en del böcker passar helt enkelt inte - oavsett hur många som tycker att de är såååå bra. Du ska ju läsa för DIN skull och ingen annans. Kanske är det inte rätt bok för dig just nu. Om några år kanske det ser annorlunda ut. Vem vet. Men jag tycker definitivt inte att man ska "plåga sig igenom" böcker som inte ger något.
  Prova med "Munken som sålde sin Ferrari" om du inte redan har läst den. Den är också "vis", men på ett mycket mer lättsamt och underhållande sätt.

  Monica - ska vi "läsa ikapp"
  ;-) ?!?!?!

  Maria - kanske inte rätt bok för dig vid rätt tillfälle. Det finns inte något segare än att tvinga sig igenom böcker som inte känns bra. Vi får se hur jag upplever den.

  SvaraRadera
 7. Hur går det med boken? Har du läst ut den? Jag har lagt till Tolle på min "vill läsa"-lista nu i sommar, men har några andra böcker att läsa (och några sega att läsa klart) innan. :-)
  Kom du vidare i dina tankar om egot?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...