söndag 27 juni 2010

STRESSA NER - INTE UPP PÅ SEMESTERN

Semestertiden är för många tiden då allt ska göras som man inte hinner med annars - ta hand om hus och hem och hinna umgås med alla som inte ryms under vardagens pressade schema. Men på semestern, då ska vi minsann äntligen hinna med.
Den ekvationen går som ni vet inte riktigt i hop. Ändå är det lätt att man står där i år igen med fler planer än vad man rimligtvis hinner med.

Mycket handlar om dina egna förväntningar på vad din semester ska innehålla. Det förklarar stresskonsulten Ingrid Björkegren i en artikel på Aftonbladet.

Mitt förslag är att du sätter dig ner tillsammans med berörda (de du delar din semester med) och pratar igenom vad ni vill ha ut av semestern. Skriv gärna upp alla era önskemål var och en för sig och sätt er sedan ner och diskutera vilka som är rimliga att genomföras och vilka som helt enkelt inte är några måsten. Se till att ni har helt obokade dagar och bannlys stressen och hetsen. Om din mening med semestern är att du ska känna dig utvilad efteråt så måste du se till att du verkligen får vila mellan varven.

Det är en konst att göra ingenting - öva dig mycket på den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...