måndag 28 juni 2010

GOD OCH ENKEL SOMMARMAT


Sommaren är väl inte direkt den tid man längtar efter att stå vid spisen med långkok. Oftast är vi också sugna på lite lättare maträtter. På sommaren går det inte åt lika mycket energi till att värma upp våra kroppar, vilket innebär att vi inte heller behöver äta lika "kraftig" mat.
Men vad ska man äta då? Ja, det är väl en ständig fråga.
Nu till sommar och semester vill åtminstone jag att det dessutom ska vara lättlagat till på köpet.
Kanske är det fler som känner som jag, så därför tänkte jag dela med mig av min nya goda och enkla sommarfavorit.
Det enda du behöver är fryst kyckling, bröst eller lårfilér (benfritt är att föredra). Det fiffiga är att du kan tillaga direkt från frysen och kan alltså "spontanlaga" kycklingen.
Släng ner de djupfrysta bitarna i en kastrull, häll på lagom med vatten så att det täcker och häll i buljong (kyckling eller grönsaks). Låt stå och puttra på spisen i 20, 30 minuter eller tills du provat och sett att bitarna är ordentligt genomkokta.

Resultatet blir saftig och smakrik kyckling som är god att äta både varm och kall. Så passa på att koka upp en hel påse på en gång, så har du mat i kylen flera dagar framöver. Variera tillbehöver efter smak. Kyckling passar ju till det mesta;-).
Dessutom är kyckling alldeles utmärkt IFD-mat.

Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Vilket bra tips! Allt som är enkelt och gott välkomnar jag i dessa varma tider! Tycker INTE om att stå vid spisen, det ska gå fort!

    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...