onsdag 5 maj 2010

NYA VANOR, NYA MUSKLER

I går behövde jag gå ut och gå en promenad på kvällen. Normalt sett så tar jag mina stavar med som sällskap, men istället så spände jag fast mina viktmanschetter runt handlederna. Sedan gick jag ut på min vanliga "rutt" med armarna svängande lite extra för att jobba med dem. Det var en riktigt skön promenad. Raskt tempo med armarna svängande med vikterna så fick jag upp flåset ordentligt. Jag var nog ute i nästan 40 minuter och gick och kände mig nöjd efteråt.

Idag har jag en sådan träningsvärk i armarna att det gör ont när jag lyfter kaffekoppen. Med andra ord var det en väldigt effektiv träning. Den kommer att upprepas kan jag lova! Alternativt kan vikterna fästas runt fotlederna för att få mer muskelträning för benen.
Helt klart ett bra träningsalternativ för dig som vill stärka musklerna men som inte har tiden/lusten att ta dig till gymet. Investera i ett par vikmanschetter för under 200:- som du kan få mycket nytta av. Billigare och lika effektivt som gymträning.Jag är också nyfiken på ett nytt träningsredskap som kommer ifrån Sverige och som nu gör succé världen över - Flowin Sports. Är det någon som har provat? Det går att beställa från Bodystore och blir ett komplett hemmagym, kan man säga, fastän det bara innehåller en matta att glida på och pads för händer, fötter och knän. Riktigt roligt ser det ut om du tittar på videon. Och svettigt! Att använda den egna kroppen som motstånd är jobbigare än vad man tror.

Jag är ju en varm förespråkare för att alla träning du behöver ska du kunna få hemma - med eller utan redskap. För min del handlar det om att jag lättare kan anpassa träningen efter omständigheterna (barn, jobb, möten etc.) och ändå få med träningen. Grupp träningen är också kanon, men då styrs du av pass och öppettider.

1 kommentar:

  1. Jag håller helt med dig att all träning man behöver ska man kunna göra hemma. Jag har allehanda olika redskap och dvd:er, men... Jag behöver någon som står med piskan för att jag ska komma igång. Har så svårt att motivera mig att träna hemma. Så jag och en arbetskamrat tränar på lunchen, antingen bara en rask promenad eller så går vi till gymmet och kör antingen eget gympass eller en gruppträning. Men då har jag förstås lyxen att jobba vägg i vägg med ett gym.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...