onsdag 19 maj 2010

NU TWITTRAR DET!


Egentligen är jag lite smått motståndare till "sociala medier" som det så fint heter. Det finns naturligtvis en massa fördelar med både bloggar, Facebook och Twitter. Väldigt mycket bra faktiskt när det gäller nätverkande och att hålla kontakten med vänner, nära och kära.
MEN, det tar också mycket tid från oss. Tid som vi skulle kunna lägga på att vara social "på riktigt" eller att läsa en god bok, gå en promenad eller ligga och sova.
Det gäller med andra ord att hitta en god balans. Många har svårt för det. I en nyligen genomförd undersökning uppgas nästan 25% att de spenderade mindre tid med sin familj sedan de fått Internet. Lite skrämmande. Det skapar lätt ett beroende. Unga idag tror inte att de existerar om de inte ständigt talar om vad de gör och visar hur de ser ut genom de sociala medierna.

Samtidigt ges det som sagt otroliga möjligheter. Jag har fått kontakt med massor med fantastiska människor genom min blogg och genom Facebook. Människor som jag troligtvis aldrig skulle ha träffat på annars. Människor som genom att finnas både i cyberspace och IRL berika mitt liv.

Så nu har jag bestämt mig för att ge Twitter en chans. Behöver jag Twitter? Vet ärligt talat inte. Det kanske är trevligt och kul. Det kanske inte ger mig någonting. Jag har bestämt mig för att prova för att vara en modern och "modig" människa.
Jag blev "twittrare" i går och håller på att lära mig. Först av allt skulle jag vilja ändra på gadgeten här på bloggen från Twitter. Den var inte så fin, men det gick inte att justera färgerna. Kanske gör jag fel.

Twittrar du?
Vad tycker du om det? Vad är bra och vad är dåligt?
Har du några experttips till en twitternybörjare?

3 kommentarer:

 1. Nej jag tvittrar inte och inom en tid kommer jag heller inte att facebooka och júst nu ligger bloggen tyst.
  Jag behöver tid för MIG och jag har förstått exakt hur mycket det suger av en att vara överallt.
  Time for me.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag försöker twittra. Men har ändå svårt att se vad det tillför som inte redan Facebook har. Har nu löst det genom diverse kopplingar från andra media, som gör att jag syns på Twitter utan att alltid gå in där. Så i ärlighetens namn behöver jag den inte, och den ger inte mig nånting just nu. Facebook är mitt media, i alla fall för tillfället.

  SvaraRadera
 3. Jag sa precis det häromdagen, att nu när jag börjat träningsbloggat så hinner jag ju knappt träna....skämt och sido, men det ligger mycket i det! Lycka till med twittrandet :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...