måndag 15 mars 2010

SKAPA DIN EGEN PLATS

Att i vuxen ålder få ha ett EGET rum är kanske inte alla förundrat. Men jag kan tänka mig att det är fler än jag som drömmer om det ;).
Behovet att ha en egen plats där man får vara ifred och får göra lite som man vill, det skapas redan när vi är barn. När vi blir vuxna och sambos och dessutom får egna barn kan det vara svårare att få det behovet tillgodosett.
Bor du i ett hus eller en lägenhet med tillräckligt många rum har du möjlighet att inreda ett av dem till din egen lilla myshörna, arbetsrum eller lugna vrå. En skön oas att fly till, ladda batterierna eller en plats att arbeta ostört.

Vi som inte har tillräckligt många rum i vårt boende och som också längtar efter något EGET, hur kan vi göra då?
Jo, vi kan skapa oss en egen liten plats ändå. Det kan räcka med att "boa in sig" i ett hörn av soffan, mysa till det i favoritfåtöljen eller välja någon annan plats i ditt boende där du trivs. Se till att sätta din egen prägel så att du upplever känslan av att det DIN plats, även om resten av familjen delar den med dig. Det kan handla om att omge dig med saker och prylar (tavlor, växter, kuddar, plädar) som du tycker om och som du medvetet väljer. Tänk på färgval, kvalitet, symboler och bilder som tilltalar dig.

 • Har du någon plats i ditt hem som du tycker extra mycket om?


5 kommentarer:

 1. vilken härlig blogg =)

  jag älskar min säng! den är bred, varm, trygg och jag har alltid snygga sängkläder och bäddar ofta rent- känns alltid lyxigt att krypa ner =)

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma :-)

  Här hemma har vi varsitt hus på gården ;-), hihi... jag har massageboden och mannen en verkstadsbod.. å andra sidan bor vi på 70 kvadrat så bostadhuset är inte särskilt stort...

  Grattis till Ditt egna företag!!!

  SvaraRadera
 3. Vi bor två i en liten liten lägenhet på 38 kvm. Men visst har jag en läshörna som är min favoritplats. Där njuter jag ofta. :-)

  SvaraRadera
 4. Nu ska jag börja rensa "på allvar".
  Hoppas det är ok att jag länkar till dig. Annars ropa!

  Kram från Fiffilurskan

  SvaraRadera
 5. Emliscious - Tack :-D! Och varmt välkommen hit. Åh din beskrivning av din säng låter alldeles underbar. Jag vill krypa ner jag med ;-).

  Irene - så underbart med varsitt litet hus. Vilken dröm! Tack underbara för gratulationerna.

  Alexandra - visst är det härligt med en egen favorithörna.


  Det jag gör blir gjort - du är väl för underbar! Länka på du! Vill du att jag lägger upp dig på "Rensa-i-röran Utmaningen"?
  Superfin och inspirerande blogg du har gjort :-D! Kramis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...