torsdag 14 januari 2010

AYURVEDISK INSPIRATION

Jag hade nu på förmiddagen ett jättetrevligt och inspirerande samtal med "min" Ayurvedska hälsorådgivare Vineta som driver DEVADARU. Hon följde upp mina förändringar som jag har gjort sedan vi träffades förra gången i december. Jag har bytt yoghurt mot havregrynsgröt, och ja tack!, säger min mage om det. Jag använder mig av ghi, dricker kokat vatten med ingefära och jag kämpar på med det viktigaste av allt: att komma i säng i tid, vilket innebär helst redan 21.30. Det finns annat som jag ska prova på också, men jag tar lite i taget för att kunna känna av att det jag provar verkligen känns bra för mig. Lite i taget alltså, som med all förändring.

Vineta talade om att det var kurser på gång för de som är intresserade att lära sig mer om Auyrveda. Jag sa att jag gärna puffar för dem här hos mig eftersom jag verkligen känner att Ayurvedan ligger helt rätt i tiden för att vi ska kunna öka vårt välmående.

Så här kommer information från Vineta:
Studiecirklar som erbjuds genom Studiefrämjandet i Västerås utgör en introduktion till Ayurveda och dess grundläggande principer medan Ayurveda kurser ger en fördjupning med fler egenvårdstips.

Upplägg till studiecirklar kan jag justera efter deltagarnas behov medan Steg 1 kursupplägget är utarbetat av Ayurveda Skolan i Markaryd. Det är detsamma oavsett vilken kursledare håller kursen.

I år erbjuds Steg 1 kurs i Ayurveda för Egenvård upplagd på två lördagar.
Dag 1 den 23 januari och Dag 2 den 30 januari.

Kurstider: kl 09:00-12:00 och kl 14:00-17:00.
Plats: Studiefrämjandet i Västerås, Pilgatan 8c, mittemot Scandic Hotel.
Kursavgift: 1950:- . Det finns 10% rabattmöjlighet om man betalar hela beloppet på en gång.

OBS! Det finns möjlighet att köpa hemmalagad indisk vegetarisk lunch på plats för 100 kronor.


Studiecirklarna på 5 träffar startar VECKA 5, mellan kl 17:30-20:00. Det är både lite teori och lite praktik.

På måndagar Introduktion till den Ayurvediska hälsoläran, start den 1 februari
På tisdagar Ayurvedisk syn på kost, start den 2 februari
På onsdagar Stärk Din magkänsla med rätt kombinerade näringsämnen, start den 3 februari

Avgift 650:-
Anmälan till Studiefrämjandet, tel 021-10 17 70 021-10 17 70,
vastmanland@studieframjandet.se


Kontakta Vineta om det är något du funderar över: 021 - 18 99 69 eller 0730-61 91 00

5 kommentarer:

 1. Vad kul att du nämner ayurveda! Det är något som hjälpt mig att komma tillrätta med en del åkommor, och som framför allt får mig att känna en bättre balans.

  Kan rekommendera en kurs som jag gick förra året. På Veda Lila i Stockholm.
  http://vedalila.se/kurser/kurser.html

  Hälsningar
  Mats

  SvaraRadera
 2. Mats - vad roligt att höra att du har blivit hjälpt av ayurvedan. Det är ju en väldigt sund lära som bygger på naturens och mänsklighetens "cykler". Allt känns så logiskt och många har blivit hjälpta. Tack för ditt tips på kursen. Den ska jag kolla upp.

  SvaraRadera
 3. Jag är jätteintressrad av ayurveda men eftersom jag har en massa hälsoproblem har jag svårt att ta mig någonstans utanför hemmet. Därför undrar jag om du vet någon ayurvedaexpert som man kan få hjälp av via nätet istället.
  ack för en underbar blogg, jag är så gladatt jag hittade hit idag :-)
  /Veronica

  SvaraRadera
 4. Veronica - jag är jätteglad att DU hittade hit :-D! Mitt förslag är att du kontaktar Vineta som jag var hos. Jag vet inte om hon kan tänka sig enbart konsultation via nätet/telefon, men det är definitivt värt att fråga. Jag fick vägledning per telefon förra veckan. Om inte annat så har hon många kontakter och kanske kan tipsa om någon annan som kan hjälpa dig.
  Hör gärna av dig och berätta om hur det går.

  SvaraRadera
 5. Vad kul att hitta denna blogg! Jag är själv mycket intresserad av ayurveda och ska gå en kurs på Yogayama i Stockholm. Jag var ute och surfade för att hitta inspiration. Jag bloggar själv om inspiration till ökat välbefinnande :) och då gäller det att fylla på ibland. Jättefin blogg! den lägger jag bland mina favoriter. Be Happy! Ulrika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...