tisdag 6 oktober 2009

ANALA ANNA ANKA

Jag förundras över framför allt fru Anka av de svenska hollywooodfruarna.
Hennes fanatiska behov av ordning, träning och renhet känns inte riktigt balanserad...
Misstänker att "gamle Freud" skulle ha gnuggat händerna av förtjusning om han hade fått fru Anka som sin patient. Jag tror också att han ganska omgående skulle ha förklarat hon hon har "fastnat i det Anala-stadiet". Det var Freuds förklaring på personlighetsdrag som innebär mycket stora kontrollbehov. Enligt Freud skedde det under barndomen någon form av "störning" då barnet var i den ålder då det börjar lära sig att kontrollera sin avföring. En del barn vill inte "ge ifrån sig" sin avföring - de vill ha kontroll över sin kropp.
I USA kan man också hör uttrycket:
- You're so anal!
Vilket betyder att personen i fråga har ett extremt behov av att ha koll på läget.
- Lighten up Anna! Det finns ganska mycket kul och trevligt att uppleva i livet om man bara vågar slappna av.

7 kommentarer:

 1. Ja, hon har ju humor, hon borde kanske lätta lite å resten också så kunde det bli ett riktigt trevligt liv att leva :)

  SvaraRadera
 2. Man får verkligen hoppas att de valt vissa bitar och klippt ihop ett program, för inte kan väl någon stå ut med en så konstig människa?!
  Jag har sett ett program och vetesjutton om jag orkar se något mer. Bäst att inget veta...! Den lilla energi jag har håller på att sugas ut av en energitjuv av stora mått!
  Jag ska ta och läsa om just sådana här i din blogg!

  SvaraRadera
 3. Du har nog så rätt i det!

  Men jag håller med stort och smått. Nu börjar jag få nog av denna människa. Hon säger ju själv att hennes syfte är att provocera och varför går vi i fällan och tillåter henne att göra det då? Det finns så oändligt mycket viktigare saker än denna fru Anka att grubbla på!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Anka verkar engagera hela svenska folket, vilket troligen är hennes största mål och önskan. Jag måste erkänna att jag inte sett något utav henne, antar att hon inte rör sig i samma vatten som jag :)

  SvaraRadera
 5. Miss M - Nähääääää;-)! Du känns lite varmare, mänskligare och med mer distans än fru Anka ändå.

  Knaada - Ja hon har ju det. Jag tror inte att hon vågar släppa på kontrollen bara.

  stort och smått - säkert har de valt de bitar som väcker mest och flest reaktioner. Hoppas att du får ordning på energitjuven!

  Tefrossa - ja vad hade Svenska Hollywoodfruar varit utan Anna Anka? Ganska tråkigt... Kram tillbaka

  Åsa - hon vill väl väcka någon sorts känsla hos omgivningen och är smart nog att inse att hon aldrig kommer att bli den älskansvärda typen... Anna Anka simmar nog i en annan ankdamm än vi ;-)...

  SvaraRadera
 6. Hej
  Jag blev helt paff av Anka i första avsnittet och nu måste jag säga att jag gillar henne. Antagligen inte den lättaste att vara vän med- om hon ens har några vänner - men absolut ett orginal :)
  Inte mer egocentrisk än Madonna kan jag tänka mig - skillnaden är att hon är svensk och vi får inte vara så där frispråkiga och bestämda....
  Sen kan jag absolut hålla med dig - om hon slappnade och ha lite distans av skulle hon verkligen kunna njuta av sitt liv och förhoppningsvis inte se ned på dem som inte delar hennes välstånd..

  Och tack Ulrika.
  Du gav mig inspiration att börja blogga igen:)
  Kram!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...