måndag 7 september 2009

MOTIONERA ELLER MYSA I SOFFAN???

Det är ett dilemma man lätt ställs inför. Trots föresatsen att leva ett mer aktivt liv ställer man sig ofta frågan när man ska snöra på sig joggingskorna om det inte skulle vara bättre att stanna hemma och slappa i soffan. Fast man VET att man mår bättre av att motionera i det långa loppet.


Varför är det så?
Jo, man menar att vi tenderar att vara väldigt kortsiktiga i våra tankar. Direkt när du börjar formulera tanken på att motionera börjar du också tänka på det kortsiktiga och negativa bieffekterna av det; jag blir svettig, jag blir trött, jag kommer få träningsvärk etc. För att slippa dessa kortsiktiga ”problem” försöker hjärnan lura dig att göra något som är mer behagligt, som att stanna hemma i soffan, se på en dålig deckare och käka chips.

Men då är frågan, vad mår du bäst av långsiktigt?
Ja svaret vet du så klart.För att öka förutsättningarna att tänka långsiktigt kan du ställa dig POSITIVA FRÅGOR. Läs mer om det HÄR.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är det lätt att man bara känner att man vill sitta hemma framför tv:n och mysa istället för motionera och speciellt nu när det börjar bli lite ruggigt väder. Det är helt enkelt bästa att planera in motionen ordentligt då kan man stanna hemma också...
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Ojdå? Så fint välkomnande jag fick! Så roligt! Tack! Det är alltid inspirerande att läsa det du skriver och vill därför följa din blogg! Kram och ha en fin vecka! Carina

  SvaraRadera
 3. Lotta - precis, om man planerar in den är det betydligt lättare att den blir av. Dessutom kan man förbereda, ställa fram eller packa det som behövs i förväg, så behöver man inte tänka på det.

  Carina - jag kommer att hälsa på hos dig också framöver. Ser fram emot det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...