söndag 27 september 2009

MÅ-BRA UTMANINGEN: TACKSAMHET, UTVÄRDERING

I en dryg månad nu har vi tillsammans provat på att skriva TACKSAMHETDAGBOK. En del av oss har provat på det tidigare, men för de flesta har det varit en ny erfarenhet. Förutsättningarna för utmaningen kan du läsa om HÄR.

Många av er har delat med er av era erfarenheter här på bloggen under utmaningens gång och det är jag verkligen tacksam över. Dels ger det mig värdefull information, och inte minst är det en stor inspiration för övriga deltagare och bloggläsare.

Jag är jättetacksam (!) om ni som nu har deltagit i Må-Bra Utmaningen -Tacksamhet vill hjälpa till med en liten "utvärdering". Svara på frågorna nedan i en kommentar:

 1. Hur har du skött det praktiska med skrivandet? I vad har du skrivit? När har du gjort det? Hur ofta?
 2. Vad har varit svårt/inte fungerat så bra med att skriva Tacksamhetsdagbok? Skulle du kunnat göra på något annat sätt för att eventuellt få det att fungera bättre?
 3. Vad har du fått för behållning av denna övning? Vilka positiva konsekvenser har du märkt av? Har den på något sätt förändrat ditt förhållningssätt eller din tankeverksamhet?
 4. Kommer du att fortsätta att skriva Tacksamhetsdagbok även nu när denna utmaning är över? Är det en övning som du kan tänka dig att återkomma till vid andra tillfällen?
 5. Övrigt, om du har något som du gärna vill delge mig och andra bloggläsare.

Tack alla som deltagit för ert engagemang. Vi vilar en period från Må-Bra Utmaningar, men jag återkommer lite längre fram med nya förslag på lämpliga utmaningar. Kom gärna med egna förslag om du har några.

468x60 Campaign

3 kommentarer:

 1. Nu har jag inte hunnit vara med så länge eftersom jag gick med alldeles nyligen.
  Jag har skrivit på kvällarna! Några gånger har jag glömt bort det... Men jag har börjat tänka mer på saker som jag är tacksam över!
  Jag kommer garanterat att fortsätta skriva i min bok!

  SvaraRadera
 2. Jag har skrivit ner mina tankar i datorn, innan jag lagt mig på kvällen. Ofta har jag också skrivit något i min blogg. Det har blivit lite glesare sista veckan, men då har jag ofta försökt att formulera det i huvudet istället för i mitt worddokument. Jag känner att jag har mått bra av det och sovit gott. Inser vad avslappning och vilka tankar man har innan man somnar påverkar sömnen och ens drömmar. Jag har också märkt att jag tänker mer tacksamhetstankar annars också och försöker vända tråkiga saker (typ stryktvätten:)) till något positivt. Ska försöka fortsätta med positiva affirmationer nu. Tack för din inspiration!

  SvaraRadera
 3. Jag har skrivit på kvällen innan jag somnat. Jag har haft en skrivbok på nattduksbordet. Problemet är att jag har så mycket runt omkring mig att jag onödigt ofta har glömt att tänka på tacksamheten och glömt att skriva.

  Ibland har jag känt mig stressad av att prestera fem punkter. Det borde ju inte var asvårt egentligen. Vissa dagar har jag varit bra på att se små detaljer, en jag skulle behöva öva mer.

  Jag har inte märkt av så mycket positiva effekter. Jag har kanske inte satsat tillräckligt hårt. Man kan ju inte prioritera allt!

  Jag kommer nog att fortsätta ett litet tag till och skriva för att se om jag kan blir bättre på det och få mer glädje av det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...