måndag 3 augusti 2009

SVÅRT ATT SOMNA PÅ KVÄLLEN?

Hör du till dem som gärna vill kolla mejlen och surfa runt lite på nätet innan du ”loggar ut” och lägger dig i sängen för att sova?
Prova att låta datorn vara minst en timme innan det är dags att lägga dig.
Vissa forskare jämför datorsurfande precis innan läggdags med att dricka två koppar espresso strax innan sängdags. Och det skulle du väl inte drömma om att göra?!?

9 kommentarer:

 1. Med risk för att låta helt knäpp så.... jag gör alltid en termos kaffe när barnen somnat och slår mig ned framför datorn och bloggar, surfar, mailar m.m. Sen går jag o lägger mig och sover som en stock, minst sagt. Jag blir trött av kaffe, konstigt nog. Men jag funkar så att alla varma drycker (oavsett innehåll) gör mig lugn och trött, alla kalla gör mig pigg och energisk...
  Weird, I know :-)

  Hur är det med dig?

  SvaraRadera
 2. Jag är väl undantaget som bekräftar regeln, eller vad man nu brukar säga =O)

  SvaraRadera
 3. Jag har haft svårt att somna på kvällen sedan tonåren, jag vrider och vänder i timmar och tankarna är på högvarv. JAG KAN HELT ENKELT inte stressa ner och koppla av, jag måste tom ha koll på natten. När jag väl somnat, sover jag oroligt och vaknar flera gånger *suck*och jag bara längtar efter en god natts sömn. Tror att jag i genomsnitt sover ca 5 timmar per natt bara =(

  SvaraRadera
 4. ...sitter här och skrattar gott åt katten på bilden - ser så underbart avslappnat ut.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Jag läser alltid minst 30 minuter innan jag släcker och det är otroligt avkopplande och sedan sover jag som en stock oavsett om jag suttit framför datorn precis innan jag går och läser.
  //
  Linda

  SvaraRadera
 6. Jag skulle inte drömma om att dricka 2 koppar espresso (eller ens en) vid något tillfälle ;)

  SvaraRadera
 7. bloggalina - du, jag blir inte heller uppiggad av kaffe;-). Jag ösnkar att jag blev det ibland dock... Som med allt i livet så fungerar vi olika. Bäst är att lyssna på sig själv helt enkelt.

  Miss M - du borde hitta något som kan få dig att slappan av och få lugn i kroppen. Hur fungerar spikmattan på kvällen?

  S o F - visst är den go:-D!

  Linda - det försöker jag också göra, och det är jätteskönt.

  Tezzan - Näe, inte jag heller ;-)!

  SvaraRadera
 8. Jag har ett tips som funkar på mig, både fysiskt men säkert lika mycket mentalt :) Men det funkar nog bäst för de som normalt sover bra, men vissa kvällar kanske man är lite mer uppe i varv bara.

  Ta tre RIKTIGT djupa andetag, ta i från magen och känn hur hela bröstet fylls med luft på inandningen och känn hur luften sakta pyser ut på utandningen. Tänk inte på något annat än andningen, den är ditt fokus.

  Låter kanske för enkelt men på mig räcker det med två sådana här andetag för att somna när jag lagt mig lite med andan i halsen :)

  SvaraRadera
 9. Å andra sidan verkar ju spikmatta funka helt otroligt bra enligt alla som jag pratat med. De blir helt groggy och somnar =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...