måndag 3 augusti 2009

ATT SUGA PÅ SEMESTERKARAMELLEN

Det är ju så klart inte bara jag som har avslutat årets sommarsemester och återigen inträtt i den "grå-vardagstristess-och-jobb-lunken".
En del känner av en nytändning efter semestern är och är sugna på att ta sig an sina arbetsuppgifter medan andra nog kunde tänka sig semester en vecka till, eller två eller tre eller...
Hur det än ligger till med den saken kan du försöka att hålla kvar lite av godbitarna som du upplevde när du var ledig.
Fråga dig själv:

 • Vad är det jag uppskattar när jag är ledig?
 • När mår jag som bäst under min ledighet?
 • Vad har satt guldkant på min semester?

Och sist men inte minst:

 • Hur kan jag få in mer av det i min vardag?

Kanske är det ljuset och ostressiga morgnar du uppskattar. Då kan du försöka att ställa klockan lite tidigare för att njuta av en härlig sensommarmorgon - kanske en morgonpromenad eller tidningsläsande och kaffedrickande på balkongen/furstukvisten.
Har du uppskattat all god och exotisk mat du ätit på fjärran semestermål kan du leta upp lite nya recept och få ny inspiration till din vardagsmat.

Själv har jag uppskattat de morgnar då jag startat dagen med ett lugnt och "väckande" yogapass, så det kommer jag fortsätta med under hösten. Det är en utopi att tro att jag kommer att göra det varje morgon, men 2 - 3 morgnar i veckan är inte omöjligt.

 • Har du flera tips på hur man kan behålla semesterkänslan långt in i ruggiga hösten, så dela gärna med dig!


2 kommentarer:

 1. Du är verkligen en sann inspiratör. Jag blir sjukt inspirerad av alla dina inlägg och bloggen och jag kom på mig själv vid nästan varje måltid förra veckan med att fundera över hur jag äter. Jag äter fort! Varför? Det vet jag inte... Så nu försöker jag äta långsamt, tugga maten ordentligt och hinna med att känna vad den smakar och verkligen NJUTA av måltiden. Lägger också en extra touch vid dukning och upplägg, och det är väldigt uppskattat här hemma. Speciellt av storflickan (2 år).
  Tack Ulrika!

  SvaraRadera
 2. Bloggalina - TACK :-D! Vad roligt att höra. Det är så enkelt egentligen, det gäller bara att ha det i åtanke.
  Hoppas ni kan fortsätta i samma spår nu under hösten.
  Stor kram.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...