måndag 27 juli 2009

"SLUT-PÅ-SEMESTERN-ÅNGEST"???

Börjar din semester sjunga på sista versen, eller har du kanske rentav börjat arbeta igen efter sommarsemestern?
De är inte alldeles ovanligt att känna en viss del vemod när man inser att sommaren går mot sitt slut och höst och arbete kommer allt närmare. Ännu mer vemodigt kan det så klart kännas om man upplever att man inte hunnit få sin dos av sol och bad under semesterns som man kanske hade hoppats på.
En del å andra sidan som trivs bra med sitt arbete, arbetskamrater och förhållanden runt omkring kan känna att det ska bli riktigt roligt att få komma in i gamla rutiner igen och ser på den analkande hösten och arbetssäsongen med tillförsikt.
Hör du till dem som INTE längtar tillbaka till ditt jobb efter semester?
Känns det VÄLDIGT TUNGT att dina semesterveckor (snart) är slut?
Då kan det vara bra att fundera på hur du kan förbättra din situation under hösten.
Är det så att det är ledigheten som du kommer att sakna? Då kan du fundera på hur du i din vardag kan få mer tid till det du uppskattar att göra när du är ledig. Finns det något du kan avstå ifrån/göra i mindre utsträckning för att skapa tid till det du känner att du mår bättre av att göra?
Är det så att du vantrivs med ditt jobb/dina arbetsuppgifter? Då måste du ta dig en riktig funderare på hur du ska göra. Kanske kan du skapa mer trivsel och arbetsglädje genom att få förändrade arbetsuppgifter eller nya ansvarsområden på ditt arbete. Prata med din chef om du har nya idéer eller önskemål.
Är det så att det känns alldeles fel bör du ta dig en funderare på om du är "rätt person på rätt plats". Behöver du ett nytt jobb för att må bra? Det är ett stort steg (men ibland livsviktigt) att ta. Du bör ta dig en ordentlig funderare på vad det är du saknar i ditt nuvarande jobb. Vad VILL du arbeta med? Vad krävs för att du ska nå ditt mål?
Bara att sätta igång denna process kan kännas skönt. Då kan du känna att du är på väg mot en förändring - även om det kommer att ta lite tid innan den är fullbordad.
Ha inte bråttom, men sätt upp ett tydligt mål med delmål på vägen.

5 kommentarer:

 1. verkligen tänkvärt! tack för inspirationen! =)

  SvaraRadera
 2. Jag tänker så det knakar, år ut och år in... :-(

  SvaraRadera
 3. Minna - varsågod :-D! Hoppas du kan använda den till något positivt.

  Monica - det är inte alltid så lätt och självklart. Hoppas du kan hitta några bra och stärkande tankar.

  SvaraRadera
 4. Jag har verkligen njutit denna semester - och njuter fortfarande! Nästa vecka är jag tillbaka i kontorsstolen igen, men har ingen jobbångest för det.

  Jag ser t o m fram emot hösten! Återigen ska jag få jobba 75% med lediga fredagar och sluta kl 16 de övriga dagarna.

  Kanske deltid kan vara något att fundera på för er andra läsare?

  SvaraRadera
 5. peppen-Maria - de låter som om du har en härlig höst att se fram emot!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...