måndag 27 juli 2009

KAN NÅGON FÖRKLARA FÖR MIG...

... hur det kan komma sig att fransyskorna (och fransmännen också för all del) är så små, smala och nätta när de bevisligen lever på baguetter och små söta mjöl , socker och fettrika bakverk och annat kolhydratrikt?
I Frankrike har man inte en aning om vad GI är för något.
Man kör på som man alltid har gjort med massor av kolhydrater i form av vitt mjöl, socker och rödvin och det verkar inte innebära några som helst problem för dem viktmässigt - tvärtom.
Vet de nåt som inte vi vet?
Aftonbladets hemsida kan man läsa om en ny kanadensisk studie som påvisar att det är de som äter kolhydrater (i lagom mängd) som har minst problem med vikten. Så fransmännen är nog inte helt ute och cyklar med sina baguetter ändå.

Som vanligt förespråkar jag en balanserad kost (Tallriksmodellen är kanon) där ALLT får ingå, men med måtta. Ät långsamt och njut - det är vår melodi, eller hur!

Halens 468x90 Rosa

4 kommentarer:

 1. Du spanade väl in storleken på portionerna...?

  SvaraRadera
 2. Monica - jodå, de åt inte så mycket, snarare ofta. Kändes som om det alltid hade en baguett i handen och "gnagde på" ;-)...

  SvaraRadera
 3. Så även italienarna och deras vita bröd, pizza, vita pasta och olivolja. Men så äter de ju inga fettdrypande bufféluncher som vi i Sverige gör. I Sydeuropa äter man en sandwich till lunch istället, snacka om skillnad!

  Våga vägra bufféer säger jag bara! Verkar som att folk äter för två varje gång de ser en buffé, bara för att 'passa på' när de ändå betalt en dyr peng. I Umeå går en buffé på från 75 kr och uppåt. En god och nyttig sandwich däremot på en 45 kr. Kanske dags att svenskarna överger sina älskade buffévanor?

  SvaraRadera
 4. peppen-Maria - nog är det så att vi måste inse att vi äter FÖR MYCKET många gånger. för se vart vårt "ekonomiska tänkande" tar oss när det gäller maten ;-)...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...