lördag 25 juli 2009

JAG I MIN POLKA-DOT BIKINI PÅ FRANSKA RIVIERAN

Jag och min familj har spenderat en underbar vecka på Franska Rivieran - i Nice närmare bestämt. Vi har haft det fantastiskt skönt. Vi semestrade där förra sommaren också då vi precis som i år hyrde en lägenhet (samma).

Den prickiga 50-talsinspirerade bikinin fick sig ett antal dopp i det härliga blå Medelhavet
i Nice lilla grannby Ville Franche Sur Mer - se bilden ovan.

Det är verkligen fantastiskt att semestra i Nice. Det finns otroligt mycket att se och uppleva - både för vuxna och barn. Mest positivt överraskad har jag ändå blivit över fransmännens otroliga vänlighet och hjälpsamhet. De har alltid ett vänligt ord eller en hjälpande hand, och den äldre generationen är så barnvänliga - utan att det blir påfluget.

Maten är god och ofta ett rent konstverk att se på - se kycklingsalladen ovan. Det är väl annars den enda nackdelen med Nice att det är ganska dyrt att gå ut och äta. Men å andra sidan bor vi och flyger vi till bra pris, så det väger upp det hela.

Jag hade själv en hel del fördomar om fransmän i allmänhet och besökare/innevånare i Nice i synnerhet. De flesta av dem har som sagt kommit på skam då det visat sig att Nice är en otroligt vänlig och charmerande stad. Däremot är det ju så att en hel del "jet set" semestrar i Nice och närliggande städer på Rivieran. Dessa personer; skådisar från USA, kungligheter, rika affärsmän och annat "fint folk" finns så klart i krokarna, men de håller sig lite på sin kant i sina fina lustjakter och på sina lyxhotell. Men man får inte glömma att i Nice bor ca 370 000 invånare och det är en härlig blandning av folk, kulturer och ekonomisk status. Det finns plats för alla.

På flyget hem idag satt jag bredvid en kvinna som var iförd gucci-keps, gucci-handväska, gucci-plånbok och gucci-filofax. Jag konstaterade till mannen att hon missat att matcha skorna... Det så lite larvig ut, enligt mig.
För jag tror inte att hon har haft det bättre på Franska Rivieran än vad jag har haft det i min Haléns bikini ;-)...

5 kommentarer:

 1. Är det en Salade Nicoise på bilden? Tycker jag känner igen kompositionen...

  SvaraRadera
 2. Åh, har alltid velat åka till Nice, och jag kan säga att längtan inte blev mindre nu precis =) *drömmer mig bort*

  SvaraRadera
 3. Jessica - nästan rätt;-). Den här gången var det kyckling i salladen (inte tonfisk och ansjovis)...

  Miss M - Gör det!!!!
  Det går att både resa och bo billigt, är ALLTID fint väder och där finns allt man kan önska.

  SvaraRadera
 4. Nice är en mysig stad. Det låter som ni haft en lugn skön toppensemester. Härligt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...