onsdag 3 juni 2009

LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATES...

...You never know what you´re gonna get. Så lyder de välkända citatet från filmen "Forrest Gump". Det ligger ju en del sanning i det, men jag börjar mer och mer se livet som en PUSSELASK...

Det finns olika sorters pussel; STORA med flera tusen bitar (tar låååång tid att bygga ihop), rampussel (trygga och förutsägbara) och knopp-pussel (alldeles för enkla och skänker ingen utmaning).

Om du ska lägga ett pussel, då är det en förutsättning att du verkligen har ALLA bitar. Det kan man inte så gott veta om pusslet innehåller tusentals bitar. Då saknar du överblick. Precis som i livet. Innehåller ditt liv de bitar som du vill /behöver? Har du för många bitar? Är det svårt att överblicka? Saknas några bitar, i sådana fall vilka?

Sedan vill det till att du har rätt pusselbitar i asken. Om någon annan har slängt i några pusselbitar i asken som inte hör dit (som du inte har valt och/eller trivs med) så kommer du inte att kunna lägga pusslet.

När man börjar lägga ett pussel så är det vanligt att man börjar med de fyra hörnen - vilka kan motsvara de fyra viktigaste bitarna i ditt liv, dig själv, din familj, ditt arbete, din fritid t.ex. Om du börjar där så är det lättare att bygga upp resten av pusslet.

Viktigt är så klart att inte välja ett större pussel än vad du kan hantera. För många pusselbitar kommer inte att göra dig till en bättre pusslare/pusslerska.

Inte minst

 • Vad väljer du för motiv på ditt pussel?

Jag tror att motivet på mitt pussel är ett naturmotiv, med både gröna lummiga skogar och vatten.

4 kommentarer:

 1. Jag väljer också ett pussel med naturmotiv, där min vovva står med i mitten, det är nämligen det som ger mig fris =)

  SvaraRadera
 2. Miss M - Naurmotiv på pussle är "bäst", synd bara att de är så svåra att lägga ;-)...

  SvaraRadera
 3. Ja, naturpussel vill jag också ha. Mycket blå himmel. Blått vatten. Grön natur. Visst brukar sådana pussel vara svåra men det behöver ju inte vara så många bitar?
  Kanske hundra? Inte tusen.

  SvaraRadera
 4. Wicke - Naturen är magisk, så den måste ju bara vara med. Både energigivande och lugnande på en och samma gång. Väldigt klokt att välja bort 1000-bitars pusslen tycker jag...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...