onsdag 10 juni 2009

JAG HAR FÅTT EN NY IDOL. MÖT NISSE!

Är det något som jag beundrar hos en människa, så är det om han eller hon besitter en massa kunskap och dessutom har förmågan att dela med sig av den på ett okomplicerat och lättillgängligt sätt.
Otaliga är det böcker jag läst (6 års högskolestudier bl.a.) där "erkända" forskare och författare skriver för "eliten" och inte för "folket".
Nu har jag hittat Nisse! Han heter Simonson i efternamn och är läkare sedan många år tillbaka, men som numera främst livnär sig på att skriva böcker och föreläsa om hjärnan och dess funktioner. Och hans skriver bra, klokt, intressant, fängslande och inte minst otroligt underhållande.
Boken jag läser nu heter "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?", och det är verkligen en relevant fråga. Jag har bara hunnit halvvägs i boken, men uppskattar den verkligen. Jag har hittat till Nisse Simonsons hemsida och har sett att han har skrivit ett gäng böcker. Ser verkligen fram emot att få ge mig i kast med de också.
Nisse är också en uppskattad föreläsare. Jag har inte själv haft nöjet att lyssna på någon föreläsning av/med honom, men jag hoppas att jag kommer att få tillfälle framöver. Om hans föreläsningar är hälften så underhållande som hans bok, så blir jag nöjd.
Någon som har läst någon annan bok av Nisse Simonson eller som har lyssnat på honom? Dela gärna med er.

7 kommentarer:

 1. Hej Ullis!
  Nils var sommarpratare förra sommaren. Jag lyssnade på honom då och minns att jag tyckte att han var jättebra och underhållande. Det går att lyssna på gamla program på SR hemsida. Ta och lysssna på det. Jag skall nog ta och lyssna igen.
  Ha det gott!!!
  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Hej, jag såg honom på TV för ca ett år sedan. Jättebra var han!
  Både underhållande och intressant.
  Kolla på Youtube.. där kan man ju hitta det mesta nuförtiden.
  Kram, Wi

  SvaraRadera
 3. jag har varit och lyssnat på honom samt läst boken du läser just nu :) han är en underbar person :p

  SvaraRadera
 4. Jag köpte boken för ett tag sedan men lånade omedelbart ut den till min mamma, 84, och hon är överförtjust! Skall klämma den i sommar någon gång. Då blir det mycket läsa!

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset!Jag har funderat på den frågan ett otal gånger,varför vi mår som vi gör när de flesta av oss har det så bra

  Intressant läsning!

  SvaraRadera
 6. Pernilla - Tack för tipset, det ska jag definitivt kolla upp. Jag förstår att han måste ha varit kanon att lyssna på som sommarpratare. Kram

  Wicke - det var ju också ett bra tips med Youtube. Tack för det! Kram

  Molly - Det är han verkligen!

  Monica - Åh, då har du något roligt att se fram emot :-D!

  Ingmarie - Hej och välkommen hit!
  Frågan är vekrligen relevant, och nisse har en massa klurig svar på den i sin bok.

  SvaraRadera
 7. Jag har lyssnat på ett föredrag av Nils - vilken härlig farbror!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...