tisdag 9 juni 2009

EN MÅ-BRA UTMANING TILL DIG?!?!?!?!
Jag söker några personer som är intresserade av att vara med om en liten utmaning, skulle man kunna kalla det.


Det handlar om att med små medel förändra sitt beteende för att öka sitt välbefinnande i tillvaron.


    • Varje "utmaning" pågår i 4-6 veckor och du väljer själv när utmaningen presenteras (här i bloggen) om du är intresserad av att vara med. Du kan alltså välja att hoppa på den första utmaningen för att sedan avstå från den andra och tredje, men sedan välja att anta utmaning nummer fyra igen osv.

    • Det du åtar dig är att FÖRSÖKA ta till dig och använda dig av de tankesätt/metoder som ingår i utmaningen. Det innebär inte att du lovar att du kommer att lyckas. Du lovar att du ska försöka. Inget annat. Kanske kommer du att "stöta på patrull" ibland, vilket gör det svårt för dig att leva upp till förutsättningarna. Det är helt ok. Här lär vi av våra "misstag" och ser istället om vi kan göra på något annat sätt.

    • Alla som antar utmaningen kommer att listas och länkas till (om du har blogg, vilket inte är något tvång) i högerkanten av min blogg.

    • Om du har en blogg, vill jag att du skriver om din delaktighet i utmaningen med jämna mellanrum. Meningen med denna utmaning är att sprida små och goda förändringar till så många personer som möjligt. På så vis hjälper vi alla till. Skriv om hur det går för dig. Vad som är svårt, vad som fungerar bra eller annat som känns relevant.

    • Kommentera även i min blogg om hur det går för dig.

    • Under tiden som du är med i utmaningen har du fri support av mig som coach via mejl. Du kan alltså skriva till mig, fråga, be om råd och tips efter behov. Detta är frivilligt.

    Den första utmaningen startar måndagen den 15 juni och håller på till och med söndagen den 9 augusti. Eftersom det är semestertider får utmaningen hålla på några extra veckor.

    Den första utmaningen har jag valt därför att det är något som jag vet kan öka välmåendet hos ALLA. Det är inte något svårt och jobbigt, och kommer passa alldeles utmärkt att ha i åtanke under sommar och semester.

    Det handlar om att ÄTA LÅNGSAMT och att NJUTA AV VARJE TUGGA!
    Det spelar ingen roll vad du äter eller när du äter. Bara ät långsamt och njut och det du stoppar i munnen. Inga pekpinnar, inga förbud. Bara ett fokus på njutningen och att det ska få ta tid.
    Alltså slut med att kasta i sig maten, att äta på stående fot och att knappt hinna reflektera över vad som hamnar i mun och mage.

    Jag kommer att berätta lite mer ingående om detta om det är några som är intresserade av att prova på och dela med sig av sina erfarenheter.

    Nu undrar jag så klart, finns det några som vågar anta denna utmaning?!?!

    17 kommentarer:

    1. Vilket sammanträffande - just det har jag som ett av två hälsomål i sommar (och resten av livet): jag njuter av god och hälsosam mat.

     Jag ska fundera lite på om jag vill vara med i din utmaning.
     Kram!

     SvaraRadera
    2. Jag är gärna med i din utmaning. Denna sommaren som är vår första i vårt hus i Provence innebär massor med besök av både barn och vänner och att ta sig tid för sig själv och att vara i nuet är nog en förutsättning för att jag ska behålla lugnet. Kanske kan din utmaning hjälpa till att hålla mig där.
     Hej från Efwa

     SvaraRadera
    3. Mitt i prick! Jag vill vara med! Sista tiden vet jag knappt vad jag ätit. Har verkligen slängt i mig maten när jag haft några sekunder över. För min del hänger det ihop med stress. När jag stressar äter jag på stående fot, lagar inga egna måltider och är så långt från att njuta av maten som det bara går att komma. Nu har min semester börjat. Ett gyllene tillfälle att hitta tillbaka till mitt inre lugn och din utmaning är precis lagom svår/lätt för att jag ska ta mig an den. Jag lovar att försöka och jag hoppas (och tror) att jag lyckas. Kram till dig, Ulrika!

     SvaraRadera
    4. Jag vill definitivt vara med!
     Går ju som sagt in i en ny fas i mitt liv nu, då jag är sista dagen på jobbet nu på fredag!

     Jag behöver hitta tillbaka till lugn och harmoni igen! Efter att ha varit sjukskriven för akut stressymptom i 6 månader och sen tillbaka på jobbet heltd (kämpat mig dit) så har jag inte riktigt hunnit landa, ta igen mig, känna efter =/
     Jag behöver en utmaning att fokusera på =)

     SvaraRadera
    5. Förra året var mitt jag-ska-utmana-mig-själv-år. Och jag hann utmana mig själv rätt så mycket.
     Det handlade om att testa saker som jag aldrig gjort förut eller ändra mitt sätt jag relaterar till känslor och saker. osv.

     Det var ett spännande 2008 som medförde en stor förändring i mitt liv och jag bestämde mig bara för några veckor sen faktiskt att göra nästa halva av 2009 till ett utmaningens halvår.
     Jag är gärna med i utmaningen. Ska väl tillägga att jag är inne i en liten kaosartad period i mitt liv med pappa som är risigt dålig, men det här är precis vad jag behöver. Att stanna upp och reflektera.
     kram

     SvaraRadera
    6. låter som en superutmaning :) iofs är det något jag försöker att göra varje dag, tugga ordentligt och njuta alltså, men man kanske borde delta ändå?:p

     hoppas att allt är bra med dig?! :) kram

     SvaraRadera
    7. Varför inte!?
     Skulle behöva lite expertcoachning ang mitt välmående just nu...
     I'm in!

     SvaraRadera
    8. Jag har haft svåra buksmärtor nu och legat inne på sjukhus, passar mig bra med en utmaning av denna kaliber , jag vet inte hur många gånger jag skruvat på mig vid upptäckten att alla andra har kvar när jag ätit upp.

     SvaraRadera
    9. Varför inte? Jag har ovana sen unga år i restaurangkök där allt handlar om att kasta i sej maten halvtuggad.

     SvaraRadera
    10. Hej Ulrika!
     Jag har varit i en downperiod och känner att allting bara läggs på mig hela tiden. har inte hunnit fundera på någotning runt omkring, mnen nu när jag "tar igen" förlorad tid så ser jag din utmaning och det känns så himla rätt. Jag tar gärna tag i denna utmaning!

     SvaraRadera
    11. Detta passar mig bra. Försöker hela tiden att ta det lugnare, men det går så där. Det ska bli kul.

     SvaraRadera
    12. Jag vill vara med. Har precis gått ner nästan 20 kilo med Camebridge-kuren. Nu måste jag hitta nya vägar för att kunna att njuta sunt av mat. Ska försöka hänga med så gott det går.

     SvaraRadera
    13. Såg utmaningen först nu, är gärna med nästa utmaning! :) Mvh Suzan

     SvaraRadera

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...