måndag 18 maj 2009

PORR?!?!


Jag är ledsen att göra er eventuellt nytillkomna läsare som Googlade på ordet "porr" och hamnade här. Kanske var det inte precis det här ni hade tänkt er att mötas av...

Å andra sidan kanske ni kan finna det precis lika inspirerande som jag gör;-).

Jag har nämligen beställt en bok som heter "Virkade accessoarer: mössor, väskor, scarves, vantar, tofflor" av Jan Eaton. Åh vilken underbar bok!!! För mig är det "porr" att bläddra runt och se på de inspirerande bilderna. Jag vill börja nu, bums, på stört. När jag inser att jag varken har rätt virknålar och ännu mindre lämpliga garner så blir jag nästan andfådd av besvikelse. Måste fixa det fort, i morgon.

Jag ska börja med att virka mig ett par tofflor. Jag gillar tofflor.

Handarbete - ja, det låter lite småtrist, måste erkännas. Men det om något är ett underskatta Feelgood tips. Det borde verkligen alla förssöka göra, hitta sig någon form av handarbete som hobby. De positiva flow känslor som man kan uppbåda där har man glädje av inom alla områden i livet.

Kanske är virka något för dig?

Eller varför inte bygga flaskskepp?

Scrapbooking kanske?

Eller skulle du kanske ge dig på att binda flugor till flugfiske?

7 kommentarer:

 1. Vaddå, nåt så kreativt som att knappra på tangentbordet, är inte det en hobby:-)
  Nä, virkning är inte nåt för mig, både min mor och syrran är däremot superduktiga på det. Men den genen hoppade visst över mig.

  Kram
  Katti

  SvaraRadera
 2. Har den boken hemma från biblioteket och vill inte lämna tillbaka den. Underbara bilder och man blir såå sugen på att göra nåt!

  SvaraRadera
 3. Katti - det är ju också kreativ, så klart! Kramis

  m - Välkommen hit :-D! Visst är den härlig! Och på tal om det så är din blogg otroligt inspirerande. Den kommer jag att besöka igen!

  SvaraRadera
 4. Flugfiskebindning kan jag verkligen rekommendera! Finns inget bättre än att stå i en älv och se en harr komma upp till ytan för att äta just den flugan som man själv bundit ;)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bok! Jag broderar, men har tänkt att jag ska gå över till virkning eller stickning så småningom. Vi har en sylärare i gänget så jag kan få guidning, lär nog vara lite ringrostig!!!

  Ska absolut lägga boken på minnet!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder. Jag virkar en del just nu även om stickning och sömnad är mina största intressen. Just nu virkar jag amigurumidjur. Superkul.

  SvaraRadera
 7. Tezzan - flugfiskebindningen förstår jag att det kan vara otroligt kreativt, fiske kan vara vädigt avkopplande. Däremot har jag problem om jag får en fisk på kroken (vilket är meningen när man fiskar) - jag har nämligen en lättare form av fiskfobi..

  malve - jag tror att det är en bra bok både för nybörjaren, den ringrostiga, men även för den lite mer avancerade virkaren. Tacksamt med en sylärare till hand ;-)...

  Medea - åh, de urgulliga virkade små figurern/djuren är jag också sååå sugen på att prova på. Tofflorna först bara... Var och köpte garn och virknål idag.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...