fredag 20 mars 2009

MER CELLULITER ÅT FOLKET!

(bild från Aftonbladet)

Nästan 90 % av alla kvinnor har celluliter (och en del män också, faktiskt).

Är det då inte orimligt att dessa 90 % kvinnor ska kämpa för och sträva efter att bli av med sina celluliter?

Borde det inte vara de stackars 10 % som är utan som skulle kämpa för att få egna?

Låter inte det vettigare?

Chanserna till att vi ska lyckas bli "jämlika" ökar ju då avsevärt..


6 kommentarer:

 1. Strunta i celluliterna tycker jag! De har funnits sålänge människan har gått på två ben! Bara att acceptera alltså, och lägga energin på något vettigare:) Som att ha en mysfredag kanske?

  SvaraRadera
 2. Åsa - Visst känns det som om det finns betydligt viktigare saker att bekämpa i världen är "skrattgropar i låren"!!!

  SvaraRadera
 3. Det är otroligt snyggt med vältränade ben utan celluliter. Det kommer man inte ifrån. Sedan gör ni som ni vill. Vill man bli snyggare så är det bara att röra på fläsket, operera näsan eller blondera håret. Ja, och vad som är viktigast för varje individ är just individuellt. Hälsan kommer först säkert först men tänk på det även när du är frisk.

  SvaraRadera
 4. Om man funderar över vad celluliter egentligen är så är det inget man behöver acceptera om man inte vill. Det är nämligen ett tecken på dålig hälsa!

  Celluliter är enligt hudläkare en inflammation i hudens bind- och fettväv orsakad av bakterier.

  Det som i dagligt tal kallas för "apelsinhud" eller "skrattgropar i låren" är en vätskeansamling (pga försvagade blodkärl) där också toxiner och restprodukter samlas. Inte bra alls, alltså!

  Boten är oftast rätt kost och motion (glöm krämer o mirakelkurer).

  Sen behöver man ju inte bli fanatisk och jag gissar att det är det du vänder dig mot, Ulrika. Men "mer celluliter åt folket" är detsamma som att önska dom sämre hälsa!

  SvaraRadera
 5. anders.lund - Naturligtvis är det upp till var och en. Men jag är ändå av den åsikten att det är först när en person är tillfreds och nöjd med sig själv som hon eller han är verkligt vacker. Och det är långt ifrån säkert att det är ett "nose job" eller en fettsugning som fixar det....

  Tezzan - visst har det en STOR POÄNG här. Ändå har vi olika anlag för att "drabbas". Det finns personer som röker och dricker samt lever på skräpmat som har släta ben och rumpor. Sedan finns det de som lever hälsosamt och motionerar där skrattgroparna ler i kapp på låren (jag är en av dem ;-)...)Då är ju frågan om man vill försöka med att bli näst intill fanatisk i sin hälsomedvetenhet och spendera timmar på yogamattan eller i löparspåret - om det nu skulle hjälpa.
  Jag väljer att var lagom hälsosam = mycket frukt och grönt varvat med en chokladbiskvi då och då. Det mår jag bra av.
  Viktigast är att vi alla hittar en nivå där vi trivs. Och det vet ju du ;-)...

  SvaraRadera
 6. Åh, jag längtar efter den dagen celluliter är trendigt ;D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...