onsdag 4 mars 2009

EN GIVANDE DAG...


... har det verkligen varit idag! På många olika sätt.
Den här Tishan kunde jag bara inte motstå på New Yorker. Det står texten Ladies Night i guld och sedan är det tre superhjälteKVINNOR.
Visst är den cool!

Var på John Bauer gymnasiet på deras Framtidsdag och berättade om mitt jobb som coach och inspiratör. Ett 15-tal ungdomar kom för att lyssna, och det var roligt. Tyvärr blev det inte riktigt den dialog som jag skulle velat ha, men det är inte så lätt när man är så många.
Som tack för att jag kom ditt fick jag välja en produkt (av flera) som eleverna på Entreprenörsprogrammet har tagit fram.
Jag valde den här fina "glass-skopan" som heter Ice cream design.
Smart idé va!


När jag kom hem låg det ett litet paket och väntade på mig. Det var underbara Tezzan som hade skickat mig mitt "pris" för att jag blev månadsvinnare i hennes stegräkningstävling.
Jag fick en handkräm. Precis vad jag behöver! Min har just tagit slut.
Är det det som är "law of attraction"?!?!?!?
Tack snälla Tezzan! Jag blev verkligen superglad!


Och så var det då föreläsningen med Bob Proctor. Jag blev sååååå full i skratt när han klev upp på scenen - han såg precis ut som Burt i Tv-serien Lödder. Kommer ni i håg den?
Hur som helst var det en helt ok föreläsning. Väldigt Amerikansk och "säljig". Bob ville sälja sin nya produkt - ett bibliotek av dvd skivor med lösningar på alla problem som tänkas kan (ungefär).
Bob är kunnig och otroligt påläst. Han har uppenbarligen lyckats i livet och är en "self made man". Det han presenterade var dock inte några revolutionerande nyheter, tycker jag. Han hade några klockrena betraktelser och talesätt att bjuda på. Annars var hans teorier och "program" som han presenterade i princip ett hopkok av redan existerande teorier.
Det som kanske är unikt för honom då är tankarna kring "The law of attraction". Jag kan köpa det till en viss del, men inte fullt ut. Jag känner att jag inte är tillräckligt insatt för att kunna ta till mig hela teorin. Har en del frågetecken som skulle behöva rätas ut.
Men Tezzan skickade ju en handkräm till mig när jag som mest behövde en förstås...


4 kommentarer:

 1. Jädrans vad jag skall knata på, mina händer formligen käkar handkräm just nu...

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att handkrämen kom väl till pass :)

  När det gäller "Law of Attraction" tror jag att precis som negativa tankar kan bli självuppfyllande kan positiva tankar det också. Dessutom mår man ju så mycket bättre om man går omkring med positiva tankar ;)

  SvaraRadera
 3. Han är bara en av många som får komma till tals i the secret, som är mer lågmäld.

  Själv kan jag ju bli lite tveksam när man hör att de använder lagen till att dra till sig en massa pengar. Med sådana insikter borde man kanske ha lite mer helhetstänkande...

  SvaraRadera
 4. Boken är också amerikansk o. säljande ;-)... men man får ta det för vad det är och fundera över budskapet istället. Och samtidigt, många vill ju, och behöver, höra om dessa fantastiska resultat för att ingjuta hopp i sig själv.

  Det är som med Feng Shui, en del bryr sig inte om teorin bakom, den reklam som säljer bäst är t.ex. "Jag satte en porslinsgroda i hallen och nästa dag vann jag 100 000:- på lotto"... typ :-).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...