fredag 20 februari 2009

KAN DU TÄNKA DIG...

... att vara med i en bokcirkel här på bloggen? Jag har funderat på det ett tag, men inte "skissat" klart på hur det skulle kunna se ut. Grunden är dock: 1. Vi läser samtidigt en förutbestämd bok.


 2. Boken är vald genom omröstning. Ni väljer mellan flera av mig utvalda och aktuella populärpsykologiska böcker, biografier eller andra livsberättelser. Ni får gärna själva komma med förslag på lämplig litteratur.

 3. Det handlar företrädelsevis om böcker som finns att köpa som pocket (bra pris och fungerar bra att anteckna, kladda och stryka under i) eller låna gratis på biblioteket.


 4. Vi har en relativt lugn lästakt då många redan har problem med att hinna med arbete och vardag som det är. Det kan handla om att läsa ett kapitel på mellan 2 och 3 veckor. Det är bättre att läsa långsamt och hinna reflektera över innehållet än att "stressläsa".


 5. Vi läser "kritiskt", vi behöver inte svälja allt med hull och hår. Istället ska vi ifrågasätta och kanske skapa våra egna sanningar istället om det behövs. Förhoppningsvis kan vi också hitta saker som vi kan införliva i våra liv och som vi känner kan berika oss. Vi kommer också kunna lära mycket av varandras tankar, åsikter, funderingar och erfarenheter.


 6. Jag lägger upp diskussionsfrågor här och ber också de som är intresserade att bidra med egna frågeställningar.

En undersökning för att se om intresse för en bokcirkel finns hittar du till höger i bloggen. Klicka gärna i det alternativ som är aktuellt för dig. Det är inte bindande på något sätt.


Jag tror att det här skulle kunna bli JÄTTEINTRESSANT OCH GIVANDE. Hoppas att ni tror det också!


9 kommentarer:

 1. Jag har ju precis hoppat på en egen IRLbokcirkel så jag är osäker om jag hinner, men kan man få välja att vara med beroende på bok så är jag på... ;-)

  SvaraRadera
 2. Ja vilken bra ide´!
  Jag är gärna med.
  Ha en underbar lördag!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar idé.

  Jag har länge velat vara med i en bokcirkel IRL men inte hittat någon, och har inte haft ork att starta någon heller.

  Så jag är helt klart med på tåget :)

  SvaraRadera
 4. Deilig lørdag til deg & Stooor klem fra Randi

  SvaraRadera
 5. Trevlig idé men tyvärr inget för mig.

  SvaraRadera
 6. Det lät helt klart som en intressant idé! Först tänkte jag att "nej, det kommer jag inte hinna". Trodde du tänkt vi skulle läsa en hel bok på ett par veckor men så när du skriver ETT KAPITEL på 2-3 veckor - då då hänger jag klart med :-)

  SvaraRadera
 7. Fröet - du är varmt välkommen att prova på. Känner du att du inte mäktar med trots att vi kommer att hålla ett lågt tempo, så hoppar du bara av.

  Plingen - så roligt :-D!

  Malve - Jätteroligt Malve :-D!

  organic-lizzi - tack det samma! Kram.

  Tezzan - roligt att du tycker det är en bra idé.

  Vendela - eftersom många har svårt att få tiden att räcka till i tillvaron redan som det är, så är det klokt att göra detta i lugn och sansad takt. Är det sedan någon som vill ha ett snabbare tempo, så är ju inte det några problem, då läser man bara på. Så kul att du vill vara med :-D!

  SvaraRadera
 8. Kul ide. Det vill jag prova.

  SvaraRadera
 9. Kul! Läser ofta och mycket så jag är gärna med.
  MVH Yvonne

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...