fredag 20 februari 2009

BOKTIPS - DUKTIGHETSFÄLLAN AV J. ROSE & A. PERSKI


Är du kvinna? Vill du gärna åstadkomma mycket i ditt liv, både på jobbet och hemma? Har du svårt att få bitarna i "livspusslet" att passa ihop och att få tiden att räcka till?
Då tror jag att du kan få lite andra perspektiv på din tillvaro genom att läsa den här boken.

Duktighetsfällan: en överlevnadshandbok för prestationsprinsessor, är skriven av vetenskapsjournalisten Joanna Rose och stressforskaren Aleksander Perski. Det tittar på samhällets framväxt och försöker ur olika perspektiv att förklara varför det idag är så många kvinnor som drabbas av stress och utbrändhet.
Boken innehåller också en hel del intervjuer vilket gör att det är lätt att identifiera sig och få aha upplevelser.

Jag tycker personligen mycket bra om boken och kommer att rekommendera den till mina kunder jag coachar. Det är en VIKTIG bok som belyser problemet från olika håll. Den ger inga direkta svar på hur problemet ska lösas. Däremot ger den en bred förståelse för hur det kan ha uppkommit. Den får dig garanterat att tänka till och fundera på hur du vill leva ditt liv. Det kan vara startskottet på ditt "nya" liv!

Beställ boken på Adlibris för 159:-, eller på
Bokus för 166:-.


5 kommentarer:

 1. Låter som en bok som beskriver mitt liv, men jag vet ju så väl och har vetat flera år att jag har fastnat i duktighetsfällan och vill ju ha svar på hur jag tar mig ur...!!

  SvaraRadera
 2. Maria - du får inte en konkret lösning i boken, men däremot får du en tydlig förståelse för vilka olika mekanismer som kan ligga bakom att du har hamnat i duktighetsfällan. Det i sig kan bli en "eyeopener". Genom att förstå VARFÖR man gör som man gör kan det många gånger vara lättare att bryta sitt beteende.
  Jag vet att många har det som du. Funderar på att starta bokcirkel här på bloggen för att få igång lite diskussioner med andra som är i samma situation eler har intresse av ämnet. Vad tror du om det?

  SvaraRadera
 3. Denna är nu på väg hem till mig tillsammans med lite andra fynd från bokrean. I mitt fall är jag uppfostrad till att ta hand om allt - det är otroligt bra för självförtroende att klara allt man företar sig. Däremot är det jobbigt vilka krav som jag själv ställer på mig! Nåja, jag hoppas på en aha-upplevelse eller två :)
  //Tiana

  SvaraRadera
 4. Tiana - vad roligt! Hoppas att du tycker om boken.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...