måndag 23 februari 2009

JAG ÄR EGENTLIGEN EN RIKTIG TORRBOLLJa, det är jag den första att erkänna. Saken är den att jag har väldigt torr hy, framför allt i ansiktet. I över 20 års tid har jag letat efter en ansiktskräm som skulle ta hand om och trolla bort "fnaset". Jag tror att jag har provat det mesta, från utbudet på ICA och Apoteket till de dyraste och mest exklusiva cremerna på parfymeriet eller hos hudterapeuten.
Jodå, jag har fått "behandlingar" av "proffs" också. Visst lite bättre har det blivit periodvis, men aldrig riktigt bra. Billiga cremer eller dyra - ingen skillnad där heller.
Förra våren provade jag på en kräm med Aloe vera som har gjort underverk - ALOEKRÄM från Eilas, en ekologisk hudvårdsprodukt. Den är såååååå fantastisk. Den torra hyn var som bortblåst. När jag var på hudvårdsbehandling i höstas sa konstaterade hudvårsdterapeuten att jag inte alls hade torr hud - längre. Härligt tänkte jag. Bestämde mig för att prova en annan ansiktscreme en period i tron att min torra hy var borta för alltid. Det fungerade INTE. Nu är den torra hyn tillbaka igen.
Med andra ord är det bara att inse att det är Aloekrämen från Eila som står för underverket. Så nu har jag beställt en laddning igen. Jag beställer mina krämer från Bodystore, de har bäst priser, 52:- för 60 ml. Jättebra pris!. Annars kan du läsa mer om var du kan köpa produkten på Eilas hemsida.
Har du den minsta tendens till torr hud och dessutom gärna använder ekologiska hudvårdsprodukter, då tycker jag definitivt att du ska prova denna. Mjuk, dryg och otroligt väldoftande.
Har du några hudvårdsprodukter du gärna tipsar om?

7 kommentarer:

 1. Säkert så vet både du och alla andra det oxå, men mycket av den torra huden kan ju komma inifrån. Vatten, vatten, vatten, det är bra grejor för huden om man dricker mycket av det. Men oxå vad man tvättar sig med utanpå förstås. och vad det är för ph-värde. Klorin har ett ph på ca 12, det har också barnängens vanlig hårda tvål...

  SvaraRadera
 2. Jag är mycket förtjust i Rosenserien. Svensk naturlig hudvård utan kemikalier. Jag skall dock kolla in ditt tips.

  Jag har använt Weledas citrus hudkräm tidigare för mina torra händer och den var ljuvlig. Tyvärr har den upphört att säljas i Sverige. Kollade deras andra produkter och såg då att de flesta hade alkohol som andra ingrediens. Hmmmm =( Det är ju uttorkande och det är ju inte det vi vill ha....

  SvaraRadera
 3. Åhh, aloe vera är bäst! Jag håller med CharmKatti också, det är faktiskt så att 70 % av alla hudproblem löses "inifrån". Tillräckligt med vatten är jätteviktigt! Ofta beror torr hud på omega 3-brist! Överhuvudtaget så gäller det att äta varierat och näringsrikt så att kroppen får i sig de näringsämnen den behöver, gärna en multivitamintablett också. Själv använder jag hudvårdsprodukter från herbalife sedan flera år och min hud mår jättebra!

  SvaraRadera
 4. Jag är också inne på funderingar om ORSAKEN till Din torra hud ;-)
  Brist på vätska ger ju sig direkt tillkänna genom huden, men också viktigt att man får i sig fett!

  Är Du lika torr alla årstider, eller bättre på sommaren?

  Hur är inomhusklimatet på arbetet o. i Din bostad?

  Vad använder Du för duschkrämer, tvättmedel o. liknande?

  Nu vill vi veta allt! ;-)

  SvaraRadera
 5. Här har du en torrboll till. Du som har krämen, finns där parabener i den? Jag är kontaktallergiker också, och det är nästan störtomöjligt att hitta krämer utan konserveringsmedel. Jag har dock hittat en serie från Bodyshop men skulle vilja prova annat, som både är billigare och kanske tom mer naturligt.

  Om du är jättesnäll, kan du inte skriva upp innehållsförteckningen i ett mejl till mig. Skulle så gärna vilja veta.

  Kram

  SvaraRadera
 6. CharmKatti - jodå, vätska är viktigt. Tyvärr spelar det inte någon roll för min hud om jag dricker 2 liter eller 10 liter under en dag. Den enda skillnaden är toalettbesöken;-). Jag använder det skonsammaste jag kan hitta, och utan alkoholer etc. till rengöring. Det underlättar, men räcker inte.
  Men oj att Barnängen hade sådant ph på sin tvål - tur att man inte använder det!

  Beatrice - Weleda gillar jag också!

  Tezzan - Ja, aloe är himla bra! Jag tror att jag får i mig ganska bra med omega-3, har provat med tillskott, men märket ingen skillnad.Har inte själv provat Herbalifes produkter, men kanske borde göra det :-).

  Irene - Ja, det är väl härligt att ni allihopa bryr er så mycket om mig. Det gläder mig faktiskt.
  Vätska tror jag som sagt att jag får i mig så att det räcker, och jag har knappast någon fettfobi. Jag äter många feta produkter; avokado, olivolja, nötter, frön, fet fisk t.ex.
  Jag är torrare på vintern då det är kallt, helt klart. På jobbet blir jag ännu mer uttorkad, så där är nog inte luften så bra för mig.
  Till kroppen har jag hittat produkter som är riktigt bra och som håller huden i bra skick. Det är svårare med ansiktet eftersom många krämer täpper till porerna och gör att huden blir fet och blemmig utanpå, och torr inunder.
  Men jag är jätteglad över att ha hittat den här ansiktskrämen, för den är verkligen en gudagåva.

  Lisa - Om du klickar på bilden med innehållsförteckningen, så blir den läsbar (stor text om än något suddig). Där kan du läsa själv att krämen tyvärr innehåller parabener som konserveringsmedel. Så synd!
  Om du har svårt att läsa kan du skicka din mailadress till mig, så mailar jag över innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
 7. Jag har också Eilas Aloe Vera kräm och den är jättebra till lite allt möjligt faktiskt. Den som är lite fetare har jag till händerna ibland, den funkar inte så bra i ansiktet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...