tisdag 17 februari 2009

DET HÄR VILL JAG GÖRA


Läsa böcker, sy kläder, lära mig dansa salsa, baka tårta, sticka, promenera, gå på gym, lära mig franska, åka Hurtigrutten, måla oljemålningar, gå en kurs i silversmide, skriva en bok eller två, blogga, ta ridlektioner, sy nya gardiner, designa väskor, plantera om blommorna, ringa en vän, läsa ett blankt modemagasin, baka chokladpraliner, läsa saga för barnen, åka på spa med mannen, åka på shoppingtur med väninnorna, gå på bio, ut och springa, äta bakelser och en massa annat.


Det är saker jag VILL göra. Men det betyder inte att jag måste eller att jag väljer att göra dem allihop. Bara för att jag tycker att någonting vore roligt att göra, så innebär inte det att jag måste "komma till skott" och förverkliga det.


Ibland är det skönt att ha drömmar, eller önskningar. För ju mer vi känner att vi MÅSTE göra av alla önskemål - desto mer stress och press upplever vi.

För inte är det väl lika roligt att lära sig att dansa salsa om du känner att du måste - inte bara för att du vill?
Och vem vet, en dag kanske jag känner att jag både har tiden och lusten att dansa salsa eller åka Hurtigrutten. Det ser jag fram emot i sådana fall!

3 kommentarer:

  1. Man får se på alla de där sakerna som man vill göra som en skattkista. Min flödar också över av möjligheter (och ibland blir de tråkiga måsten av dem när jag inte klarat av att bedöma rimligheten i tidsåtgång och ork). Men de ligger där och glittrar, en resa tillbaka till Mexikos högland, nya designen på barnklänningen, den spännnade boken jag fått av en vän... och det är jag glad för.

    SvaraRadera
  2. Tezzan - du är inte så dum du heller ;-)!!!

    Botilda - jättebra beskrivet. Så tänker jag också, att det är skatter som jag kan hämta, någon gång när jag känner att det passar riktigt bra. Vetskapen om att det finns och att jag kan längta till dem känns bra.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...