söndag 11 januari 2009

FENG SHUI RENSNING SNART!!!

Härligt att så många är intresserade av utmaningen att Rensa i Röran.
Jag tänkte ge oss lite tid innan vi drar igång så att ni som inte har läst Karen Kingstons Rensa i röran med Feng shui, och är intresserade av att göra det, hinner börja läsa i boken. Vi som har boken kan ju gärna ögna igenom den igen.
Min bok är förresten utlånad - och jag minns inte till vem. Någon som känner igen sig?
Annars ska jag beställa en ny.

Mina tankegångar är fortfarande på skiss-stadiet, men jag tänker mig något i stil med detta (hör GÄRNA av er med ytterligare tips eller invändningar):
 • De som är intresserade av att vara med i utmaning anmäler sitt intresse till mig. Då lägger jag ut namn och länk till blogg här på sidan. Den som vill får naturligtvis göra detsamma på sin blogg.
 • Alla är med utifrån sina förutsättningar. Tänkte att det kan vara rimligt att besluta sig för ett ställe/område/plats/hyllplan/låda/skåp/rum eller vad det nu kan vara, som ska rensas ut i veckan. Rensningen ska på något sätt dokumenteras med bilder och läggas ut på bloggen.
 • Det vi vill göra oss av med ska självfallet sopsorteras så bra det bara går. Kanske kan vi dessutom ha någon form av utbyte/försäljning av vissa prylar på bloggarna. Vissa saker kan någon ha tröttnat på medans någon annan gärna tar emot/köper. Recycling! Vad tror ni om det?

Tror ni att det kan vara lämpligt att köra igång om ett par veckor?

Är det redan nu någon som vågar anmäla sig? På riktigt!

13 kommentarer:

 1. Jag anmäler mig här och nu! Och går med på allt du skriver, vad kul detta ska bli =)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju rensat ut en hel del under mitt köpstopp men inte så mycket som jag tänkt mig. Detta borde alltså passa mig alldeles utmärkt! Men jag bävar en smula... Men vad fanken, jag slår till, det är väl den sparken i bak jag behöver nu när energinivån är tvärlåg!

  SvaraRadera
 3. Maria - Oj då! ALLA? Vad ska jag då hitta på, hmmmmmmm. Det kan bli spännande det här ;-).

  Monica - Härligt tjejjen! Inte behöver du bäva. Du kan ju rensa ur ett pennskrin t.ex.... Det kommer att gå galant.

  SvaraRadera
 4. Hallå
  Jag är med, alla gånger. Här finns mycket att sortera ut :-) Men som du sa, man kan börja md något mindre och öka... precis som man känner. Jag har en mastodonuppgift som får vara slutexamen i uppdraget och det är källaren. Vill knappt gå ner dit...:-)

  Jag är en sån där so vill göra allt NU så då undrar jag varför väntar vi i några veckor?

  kram kram

  SvaraRadera
 5. Jag vill också rensa i röran!!! Men jag har ju ingen blogg, får man vara med ändå?!
  Svårt för mig att dokumentera, men du kanske kan göra hembesök hos mig och inspektera?! ;-)

  Kram, Syrran

  SvaraRadera
 6. Jag är med!! Det ska verkligen bli skoj :) Tänkte skriva ett inlägg senare ikväll om din utmaning.

  Jag håller också med om att ett par veckor är för lång tid att vänta - kanske start nästa vecka åtminstone? Man ska smida medans järnet är varmt ;)

  SvaraRadera
 7. Jag säger ja till att rensa i röran. Måste nog bara bläddra lite i boken först. Vet inte så mycket om feng shui...

  SvaraRadera
 8. Å, detta passar mig som hand i handske!! Jag har denna bok faktiskt så jag ska titta igenom den en gång till och fräscha upp minnet. Är det om 2 veckor från idag?? Jag tror jag hänger på ;-)

  SvaraRadera
 9. Fröet - Härligt!

  Utsidan - Roligt att du är med. Du själv bestämmer omfattningen.

  Johanna - Självklart får du vara med! Jag lägger ut din adress här på bloggen så kan vem som helst komm över och kolla - när du minst anar. Nej då, du kan rapportera dina insatser i kommentarerna.

  Tezzan - Yes, vad roligt!

  Lolitalotta - Kanon! du behöver egentligen inte veta ett dyft om feng shui för att kunna rensa ut. Det är bara det att det ger liksom det hela en ytterligare dimension...

  SvaraRadera
 10. Vendela - vad roligt! Jag tror att vi kör om EN vecka, men man kan i princip börja när som helst.

  SvaraRadera
 11. Jamen jamen jamen. Alltså jag har ju rensat järnet i princip hela nov-jan rensat i min röra och sålt och slängt så här är inte så mycket kvar att rensa. Det beror på hur många veckor vi kör. Är det fyra veckor ska jag ju säkert kunna hitta fyra ställe att rensa i.

  Jag har köpstopp under hela 2009 och inne på min köpstopp sida skriver jag mycket om rensningen och det jag säljer och skänker.

  http://kopstopp.smithdesign.se

  Sen gjorde jag om vårt kontor till syrum till mig och där såldes massor. Och slängdes kassvis med saker som var skrutt, som man bara samlat på sig.

  http://vardagspoesi.se

  Men jag känner ändå att jag kan anta utmaningen, för jag vet i alla fall 4 solklara rensningar som jag ska göra innan min garageloppis i maj. Fler lär jag komma på.

  Count me in. :-D

  SvaraRadera
 12. Lisa - Välkommen hit till mej! du är på god väg, hör jag. du får vara med precis så länge du känner att du vill och det passar. Jag har inte tänkt något slutdatum ännu, utan vi får väl se lite hur det artar sig.
  Rensa på!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...