lördag 27 december 2008

SNART NYTT ÅR = NYA LÖFTEN?

Hör du till dem som högtidligt brukar avlägga ett nyårslöfte varje nyårsafton?
För att i bästa fall hålla det ett par veckor in i januari?
Det kan handla om bättre matvanor, mer motion, bättre ordning, sluta röka, nya fokus eller andra prioriteringar.

Precis som de allra flesta i det här läget har du en idé om vad du vill göra annorlunda i ditt liv. Det är något som du känner dig missnöjd med. Något du troligtvis under en längre period velat förändra.
Tanken har vuxit fram och mognat med tiden. Och NU, lagom till årsskiftet kanske du känner (liksom många andra) att det är dags att göra slag i saken.

Dags att förändra och förbättra ditt liv.

Du är som sagt inte ensam om att ha dessa tankar så här alldeles innan det nya året börjar. Nyårslöften avläggs på många håll, men tyvärr är det alltför många av dem som inte blir så långvariga...

Jag tänker skriva en del om löften, viljan till förändring och motivation nu under den närmaste tiden. Jag ska göra mitt bästa för att ge dig de bästa förutsättningarn att klara av att hålla ditt löfte oavsett vad det handlar om. Hör gärna av dig med frågor och dela med dig av dina egna erfarenheter, antingen här på bloggen (anonymt går bra för den som vill) eller via ett mail till : ulrikagabriel@hotmail.com

 • Om det är något DU känner att DU vill förändra under nästa år kan du gärna börja fundera på VAD det är och hur denna förändring skulle kunna påverka ditt liv. Skriv gärna ner dina funderingar.6 kommentarer:

 1. Jodå, det kan allt bli nåt slags nyårslöfte, gärna nåt med träning. Det brukar funka bra, ända till sommaren. Det är DEN som saboterar mycket, man skulle behöva ta sig i kragen två gånger om året! Ett midsommarlöfte kanske...?

  SvaraRadera
 2. Bra initiativ Ulrika! Dom flesta nyårslöften är ogenomtänkta och håller som sagt oftast bara några veckor.

  Monica - månadsrevidering tror jag dom flesta behöver. Det är inte många som håller sina löften ända till sommaren. Bra jobbat av dig, tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Monica - Jag är inne på samma spår som Tezzan här nedan, du behöver revidera några gånger på vägen. Vad är det för hinder du riskerar att stöta på under sommaren? Hur kan du förhindra dem eller hitta andra lösningar? Sommaren ger dig ALLA möjligheter till träning, även om det inte var exakt den sortens träning du planerade från början (cykelturer, promenader, simning etc.). Se ditt mål i ett kortare perspektiv och revidera på vägen, då ska du se att det går mycket bättre!

  Tezzan - Tack vännen! Vad roligt att du delar med dig av dina tankar och idéer. Felet många gör är att tänka för stort från början och sedan vid minsta motgång (vilket alltid inträffar) känner man sig misslyckad och lägger av helt. Det gäller att förbereda sig mentalt på vad som komma skall...

  SvaraRadera
 4. Kikar in och önskar Dig en God Fortsättning :-)

  Omröstningen om vad man skulle vilja läsa mer om i din blogg var inte lätt. Jag tycker alla punkterna du satt upp är så oerhört viktiga och sånt jag vill läsa och lära om - men jag röstade på Medveten närvaro, för det är något jag är grymt dålig på. Skulle behöva lära mig att leva i nuet, har försökt och försökt men så ramlar jag in i mitt gamla "stressbeteende"....

  SvaraRadera
 5. Vendela - Tack, och jag önskar DIG detsamma!
  Du får rösta på på flera saker om du vill;-).

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är bra att du påminnner om hur det är faktiskt. Dessa nyårslöften blir ofta så falska. Det är lätt att bara säga någonting i förbifarten och sedan varar de inte så länge.
  Förra året hade jag dock sagt att jag skulle tänkapå mig själv lite mer och det är någonting som jag har lyckats bra med. jag känner att jag har fått lite mer kontroll över mig själv och känner efte rhur jag mår mer... nu kan jag ta det till ytterligare en nivå!!!
  Lotta

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...