måndag 29 december 2008

NYTT ÅR, NYA LÖFTEN (2)

Vad är det EXAKT du vill förändra?

För att du ska ha betydligt större möjlighet att lyckas med ditt löfte/mål/din förändring är det viktigt att du är så noga du bara kan med att specificera vad det är du vill uppnå. Ett nyårslöfte får inte vara för "luddigt".


Exempel: Jag ska träna mer nästa år.

Vad betyder det? Vad innebär det att träna för dig? Vad ska du träna? Hur? Vad innebär mer? Ju mer konkret du kan svara på frågorna, desto större chans har du att lyckas.

Det är också en klar fördel om du har ett mål där du kan mäta din framgång. Säg att ditt nyårslöfte är att börja springa. Då kan du börja med att bestämma dig för att springa 2 km 2 gånger i veckan. Har du sedan gjort det, vet du att du har lyckats.

Är ditt löfte att du ska äta nyttigare kanske du bestämmer dig för att du ska äta tre frukter om dagen. När du ätit dessa frukter vet du att du har uppnått ditt mål och kan klappa dig själv på axeln.

Vissa mål är svårare att mäta då det kanske mer handlar om din uppskattning av hur du känner det än ett exakt antal eller en sträcka. Vill du till exempel ge dina barn mer uppskattning får du varje dag göra en egen skattning av och känna efter om du tycker att du har uppnått ditt mål. Det är viktigt att kontinuerligt utvärdera för att på så sätt se vad som fungerar och om det eventuellt är något som inte fungerar - om så är fallet behöver du välja en ny strategi mot ditt mål.
  • Alltså, VAD är det du vill uppnå med ditt nyårslöfte? I hur stor utsträckning vill du göra det? När ska du göra det?

Läs mer om hur du lyckas med nyårslöfte HÄR.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...