måndag 29 december 2008

NYÅRSLÖFTEN - FÖRBEREDELSER (3)

Det här är kanske den viktigaste punkten av alla när du står inför en förändring av något slag - FÖRBEREDELSERNA.
Om du vill sluta röka till exempel. Välj ett bra datum för ditt rökstopp - inte nödvändigtvis på nyårsafton. Ett bra datum innebär att du känner att du har bra förutsättningar att kunna låta bli rökningen. Vet du med dig att det är en stressig period, en ensam period eller en tidpunkt som på något annat sätt kan kännas stressande för dig, är det troligtvis inte en bra period.
Börja mentalt att förbereda dig på att du från och med det bestämda datumet är du en icke-rökare. Skriv in det med stora bokstäver i kalender.
Skriv ett kontrakt med dig själv där du kanske utlovar en fin belöning när du har varit rökfri i 6 månader - en massage, en snygg tröja eller något annat du uppskattar.

Om du vill sluta äta godis. Se till att rensa ut alla "godisförråden" hemma. Plocka även bort allt annat som kan trigga ditt godisbegär (kakor, glass etc.).

Om du vill börja träna. Se till att du har bra kläder. Behöver du köpa nya skor kanske? boka dessutom in träningstid i kalendern för flera veckor framöver redan nu.

Läs mer om hur du lyckas med nyårslöftet HÄR och HÄR...
Läs även vad AFTONBLADET skriver om vad du har att vinna på att hålla ditt nyårslöfte och t.ex. sluta röka.

3 kommentarer:

 1. Bra tips: speciellt det där med att också praktiskt förbereda med diverse urstädningar och vettiga inköp för det som komma skall - då är man också på väg i sitt hem!

  SvaraRadera
 2. det är så lätt att lova "för mycket", små delmål kan hjälpa iallafall när det gäller träning. ska man sluta med godis eller rökning, då är det bara att slå till tror jag. Minska ner är dömt att misslyckas!
  Vi slöt äta godis för några år sedan, som nyårslöfte. Det var motigt första veckorna, sedan försvann suget. Det underlättar ju när man är flera som håller efter varandra och peppar!
  Gott nytt år önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. DMH - Det gäller att vara motiverad och förbereda sig på alla plan. Då ökar förutsättningarna. Det blir liksom en mental förberedelse också som är viktig.

  Åsa - Lovar man stort och misslyckas är det lätt att ge upp helt. På det sättet åstakdommer man inga varaktiga förändringar. Men jag tror som du när det gäller t.ex. godis. Där kan det vara bra att "avsockra" sig totalt - åtminstone i början.
  Jag önskar dig med en riktigt härlig nyårshelg och ett fantastiskt 2009!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...