tisdag 30 december 2008

NOBELPRISET SOM I EN LITEN ASK...


Har alltid tänkt att det skulle vara trevligt att föräras med ett Nobelpris. Har inte tidigare siktat in mig på någon särskild kategori (Fredspriset känns väl i och för sig ärofyllt och viktigt) utan tänkt att det kommer lösa sig. Först måste jag ju liksom "göra nå't" stort som eftervärlden kan ha nytta av.


Nu har jag kommit på vad, och det ser ut som att det (om Noblepriskommitén förstår storheten i det här) kommer att kunna bli ett Noblepris i medicin. Inte fy skam det heller.

Idén har kommit till mig under de senaste dagarna, och allt startade egentligen med julklappen till barnen - wii-spelet. Det var där som det visade sig att jag hade så klena armmuskler att jag fick grym träningsvärk i tre dagar efter bara fem minuters boxning.

Men, som en kvinna med mod och handlingskraft bestämde jag mig för att göra något bra av situationen och inhandlade ett par viktmanschetter att ha på handlederna när jag lekte/tränande med barnen. På så sätt skulle mina armmuskler tränas upp ordentligt.

Det är kring mina funderingar kring just viktmanschetter som mina tankar som kan leda till Nobelpriset kom till mig. För visst kan vi enas om att fetma är en av våra största "folksjukdomar" som vi kämpar mot i varje fall i stora delar av västvärlden? Fetma beror på att vi äter för mycket och felaktig mat i kombination med att vi rör oss för lite. Borde vara lätt att åtgärda kan tyckas, men så är tyvärr inte fallet för de flesta.

Men, och här kommer det geniala, genom att sätta på sig viktmanschetter på handlederna (5 kg styck kan vara lagom) varje gång man äter, tror jag att jag har löst problematiken med fetman.

För ärligt talat, hur många bullar orkar du äta med 10 kg extra att lyfta varje gång du ska ta en tugga? Hur många gånger orkar du stoppa ner handen i chipspåsen och föra den till munnen? Hur många bitar smågodis orkar du plocka upp ur skålen med den extra vikten?

Är det inte genialt? Och enkelt!

9 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med, genialt! Frågan är bara om det räcker ända till ett Nobelpris. Oavsett den enorma nytta detta skulle göra för folkhälsan så är det för ENKELT! Omge det med lite krångliga uträkningar så kanske det går vägen! ;)

  SvaraRadera
 2. Monica - du har rätt så klart, det är lite för simpelt! Men om jag ordnar med någon krånglig uträkning på extra förbränning fördelat på armens vinkel kanske...

  SvaraRadera
 3. Om du lägger till en extra fettförbrännande värmeslinga i viktmanschetterna, och kanske vibrationer också, då är nog Nobelpriset i hamn ;-)

  SvaraRadera
 4. SoF - Fniss och kram tillbaka.

  listoplisto - Välkommen hit! Vilken jättebra idé du kommer med. Jag lovar att omnämna dig i tacktalet på Noblelprisutdelningen ;-)...

  SvaraRadera
 5. Ha ha, maila nobelkomittén pronto!

  SvaraRadera
 6. Nobelialt är väl det enda rätta att säga - har just plockat i mig knäck som borde räknas som 30 kg, känns genast mer runt magen!

  SvaraRadera
 7. Fröet - Har du mailadressen ;-)?

  Therese - förstår om du hade haft vikmanschetter på dig när du åt knäcken - vilka armmuskler du skulle haft nu...

  SvaraRadera
 8. Fniss, fniss :) Nobelpris i humor kanske?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...