tisdag 30 december 2008

MER FÖRBEREDELSER FÖR DET LYCKADE LÖFTET

Ju bättre förberedd - desto bättre resultat!
Det är ju så med löften om förändring att det aldrig är lika lätt att genomföra som man kanske trott och hoppats. Kanske har du en räcka brutna nyårslöften bakom dig sedan tidigare?

Krasst kan man säga att när du är riktigt MOTIVERAD, då kan du i princip genomföra vad som helst. Då är du så taggad och ditt mål hägrar att du kan genomlida de mest konstiga dieter, kämpa dig igenom de tuffaste träningspasset eller avstå en cigarett fastän röksuget är enormt. Kruxet med just motivationen är att det är en FÄRSKVARA. En vacker dag börjar motivationen tryta. Du kanske börjar tvivla på dina mål och i värsta fall på dig själv.

Då är det JÄTTEVIKTIGT att du under tiden har skaffat dig bra och fungerande vanor. Då hänger det inte längre på hur motiverad du är, utan då har du tränat in ett beteende som har förutsättningar att fungera även då motivationen inte är på topp.

Nu innan ditt nya löfte och nya liv träder i kraft är det viktigt att du tänker till kring din nya vana. Ta gärna fram papper och penna och skriv upp två kolumner.
På den ena sidan ska du skriva upp saker som kan under lätta för dig att hålla ditt löfte.
Exempel: om du vill börja träna yoga kanske det kan underlätta om du har bra kläder att träna i, barnvakt och en träningskompis.

På den andra sidan ska du skriva upp saker som kan göra att det blir svårt för dig att hålla ditt löfte.
Exempel: du kanske måste jobba över mycket så att det blir svårt att hinna med yogapassen, du kanske blir sjuk eller du kanske tappar lusten.

Vad du sedan ska göra är att se till att du har så många "underlättare" som möjligt ordnande för dig när du sätter igång. Vad gäller områden som kan skapa problem bör du redan i förväg ha tänkt ut strategier som gör att du kan hantera dessa situationer på ett bra sätt när de dyker upp.


5 kommentarer:

 1. Det här inlägget är väldt nyttigt att läsa. Tack:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 2. Lallis - vad roligt att du tycker det. Värmer upp kramen och skickar den i retur.

  SvaraRadera
 3. Hurra! Det är inte ens det nya året ännu och jag har redan infriat ett löfte nämligen att löpjogga utomhus. Det gick jättebra, mycket roligare än det där löpbandet som jag envisats med att trampa på i 10 månader :)
  4,9 km på 29 minuter - jag är stolt :D

  (ps: förberedelserna bestod i att jag snurrade runt på Stadiums rea i över en timme och sen kom ut med en proppfylld stor påse med halva priset på en hel uppsättning träningskläder anpassade för just de kalla månaderna) :)

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt 2009 och TACK för en VÄLDIGT BRA blogg!!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Maria - Härligt jobbat! Visst är det skönt att var på G?!? Och frisk luft är ju så klart mycket nyttigare än (svettig gym?)inneluft.

  Vendela - Tack själv!!! Jag hoppas att ditt 2009 blir alldeles fantastiskt, precis som du!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...