lördag 6 december 2008

LYCKA

Tänk om lyckan vi ständigt söker, lyckan som kommer sedan, längre fram och när det har blivit som vi önskar och har planerat. Tänk om den inte kommer. Tänk om lyckan är HÄR . NU. Tänk om vi inte förstår att lyckan är det här lilla. Som vi har just nu. Det som glimmar till och skänker ett litet leende eller en skön känsla i maggropen. Tänk om vi är så upptagna med att jaga den stora lyckan att vi inte förstår att den lyckan vi får, den är HÄR. NU.

3 kommentarer:

 1. Tyvärr är vårt samhälle uppbyggt precis så, vi blir piskade att jaga vidare för att främja tillväxten för att bli lyckligare för att... Ja, vad då? Inte blir vi lyckligare i alla fall. Istället får många akuta behov av retreater m m för att stänga ute allt det där, få tid att reflektera och titta lite inåt precis nu och kanske - bli lyckligare! Egentligen kan vi leva så hela tiden, egentligen väljer vi själva mycket mer än vi tror!

  SvaraRadera
 2. Å, tack snälla du för tipset! Jag ska genast kolla efter den boken!

  Trevlig helg på dig med :-)

  SvaraRadera
 3. Jo, men jag tror att det är så - att du har rätt i att lyckan finns i det ögonblick man alltid befinner sig: i nuet.

  Men mycket starka kommersiella krafter vill att vi aldrig skall vara nöjda med våra liv utan ständigt jaga ny "lycka", tyvärr!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...