I dag blev jag bjuden på julbord av min chef. I vanliga fall har jag lite svårt för julbord, inte för att det inte är god mat, utan för att det är så svårt att välja och begränsa sig. I år tänkte jag följa min EGOlogiska strategi, det vill säga att äta det jag tycker om, i lagom mängder och njuuuuuuta. Så min jullunch bestod av sill och lax i en massa olika och mumsiga varianter - nyttigt och gott, en köttbulle, några smakbitar av Janssons frestelse (jag hittade inte en enda ansjovisbit i min portion och då föll liksom hela konceptet) och en pyttebit revbensspjäll. När det var dags för efterätt/julgodis blev det en hel del gott, men i pytteportioner - mera gott än nyttigt förstås.
Resultatet blev en väldigt nöjd Ulrika, kanske något mättare än hon hade behövt vara, men inte på ett besvärande sätt.
Hur har ni det med julborden?
Jag har varit ute med en enda leverantör i "julsyften" och dom har ALLTID nåt annat än julbord eftersom det ändå är så mycket sånt! Och vårt eget företag drog in julbordet i besparingssyfte. Så ingen julmat i sikte än...
SvaraRaderaJag tänkte oxå köra en ny variant i morgon o strunta i det där med kallt först o varmt sen... en tallrik bara o med det godaste är planen:)
SvaraRaderaJag lägger förresten en länk till din blogg eftersom jag gärna tittar in här igen. Hoppas det går bra?
Ha det fint!
Monica - den som väntar på något gott... säger man ju ;-)-
SvaraRaderaMie - Det är ju förrätten och efterrätten som är godast, varför trycka i sig en massa varmrätt (köttbullar, prinskorv etc.)då ;-)?
Du är så välkommen att länka, du hittar dig snart som länk här också :-D. det är så roloigt med nya trevliga "bloggrannar".
Bara det godaste får det bli för mig också. Framför allt fisk, som sagt.
SvaraRaderaOch så efterrätterna, bara ta lite säger du. Svårt säger jag. :)
Sara - nja, "lite" vet jag inte om jag sa, kanske mer "lagom" ;-). Efterrätten är ju bäst av allt!
SvaraRaderaDet är tur att det inte är jul 365 dagar om året... Nu tycker jag inte att det gör något om man mumsar lite extra.