tisdag 16 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 16

LÄR DIG NÅGOT NYTT !

Det finns ett ordspråk som säger: Man lär så länge man lever.
Jag föredrar att säga: Man lever så länge man lär
Få saker är så stimulerande som att lära sig nya saker. Det kan handla om små vardagskunskaper eller stora och mer omfattande saker som att lära sig ett nytt språk till exempel.
Genom att stimulera hjärnan och ständigt ge den nya utmaningar håller vi den alert. Ju mer vi använder oss av våra grå, desto duktigare kommer vi att bli att lära nytt.

Vad kan du lära dig idag? Finns det något du funderat på hur det fungerar? Har du alltid undrat varför det är si eller så? Försök att ta reda på det idag. Det blir min utmaning till dig. Använd dig av vänner och bekanta, googla eller prova dig fram.

Själv tänker jag ta reda på några bra ordspråk som lär ha myntats av Albert Einstein – han använde sin hjärna en hel del. Visste ni förresten att han lär ha blivit hemskickad från skolan eftersom läraren ansåg honom ”obildbar”. Tänk så fel man kan ha…

5 kommentarer:

 1. Jo, men då jag besitter norra Europas sämsta - och därtill det mest virriga - minne så glömmer jag minst 90% av allt det jag lärt mig under dagen...bara för att försöka ta in det IGEN dagen efter...

  Med andra ord: jag lär mig något nytt varje dag - igen! .-)

  SvaraRadera
 2. DMH - Har hört sägas att:
  Altzheimers - new friends every day.

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag befunnit mig på kurs i dagarna två har jag lärt mig massor :)
  Står just nu på Bromma flygplats och väntar på att få komma hem. Det ska bli skönt.

  SvaraRadera
 4. Tezzan - Jag läste i din blogg att du var på kurs. Vad spännande! Roligt med massa nya kunskaper, kanske får jag läs mer hos dej om dem (nyfiken ;-)!).Ha det så skönt hemma.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...